VIDEO Mihai Daraban: Mediul de afaceri nu mai poate suporta creșterea impozitelor

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Mihai Daraban, președintele CCIR, a insistat asupra necesității de a crea un confort bugetar, care să permită reducerea taxelor și atragerea de noi antreprenori în România, stimulând astfel producția de bunuri de larg consum. În acest context, a făcut referire la impozitul de 1% pe cifra de afaceri impus companiilor cu cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro, menționând că, la mai puțin de un an de la implementare, numărul companiilor vizate a scăzut.

„Mediul de business nu mai poate duce mai multe taxe. Deci să pui din nou luneta pe mediul de business ca să îi mărești taxele și impozitele nu cred că va rezolva pe termen mediu și lung absolut nimic. Am dat un exemplu chiar zilele trecute că avem niște date oarecum proaspete de la finanțe și de la Registrul Comerțului. Acel celebru impozit de 1% pe cifra de afaceri la companiile cu cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro.
La momentul când s-a implementat acea taxă, erau 1042 de ținte, companii care realizau 246 de miliarde de euro cifră de afaceri. Deci 1% însemna pur și simplu 2,46 de miliarde de euro taxă. Repet, n-a trecut niciun an, acuma sunt 1017 societăți și sunt 233 de miliarde cifre de afaceri, față de 246. Adică guvernanții vor trebui  să înțeleagă că dacă se pune țintă la nesfârșit pe mediul de business, mediul de business suferă.
Adică cred că lucrurile vor trebui să capete o schimbare structurală definitivă în care să se creeze acest confort bugetar ca să poți să scazi taxele și să devii atractiv și să le scazi nu numai pentru cei care sunt antreprenori azi în România, ci și pentru cei pe care vrei să-i atragi în România, să creeze bunuri de larg consum”, a declarat Mihai Daraban.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: