VIDEO Nelu Tătaru: Pentru Primăria Capitalei, coaliția a preferat un candidat independent, un tehnocrat

Medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar, este candidatul propus de coaliția PNL-PSD pentru Primăria Capitalei. Cine a făcut această propunere și cum s-a ajuns la decizia de astăzi, a vorbit Nelu Tătaru, vicepreședinte PNL, fost ministru al Sănătății.

„La nivelul coaliției, a spus invitatul, propuneri au fost din ambele părți, după cum ați putut vedea, ieri, o parte spuneau că a venit de la PSD, alta că a venit de la PNL. (…) Dacă mă întrebați pe mine, vă spun că ar fi fost și propunerea mea, dar n-am fost întrebat eu, fiindcă la un moment dat eu trebuie să gândesc ce este mai bine pentru alegătorul bucureștean, într-un context în care venim două partide, cu două doctrine diferite, cu un electorat destul de radicalizat și atunci nu vom încerca să impunem fiecare partid candidatul nostru, în condițiile în care putem vedea că bucureșteanul caută cu totul și cu totul altceva. Este un candidat independent care a venit la discuția de la masa coaliției, o propunere de la diverși domni care, în același timp, au și întărit că poate fi într-adevăr o propunere bazată pe studiile sociologice făcute”, a explicat fostul ministru al Sănătății.

În ce privește alegerea medicului Cîrstoiu în timp ce în ultimele zile a fost vehiculat numele lui Sebastian Burduja drept candidat din partea coaliției, Nelu Tătaru a explicat motivele care au stat în spatele acestei decizii.

„Deși foarte multă lume spune că votul este unul politic, cred că votanții radicali din PSD ar avea oarecum ceva reticență la a vota un candidat PNL, după cum și cei din PNL ar avea o reticență la a vota un candidat din PSD. Și, atunci, s-a ales varianta unui independent, a unui tehnocrat, a unui om relativ cunoscut, chiar dacă mai mult, să spunem, în viața medicală și socială a Bucureștiului”, a adăugat Nelu Tătaru, vicepreședinte PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: