Este foarte interesant răspunsul premierului, dublat de cel al consilierului său, Dragoș Anastasiu, observă jurnalistul Victor Ciutacu, la întrebarea cum este posibil să tai sporurile oamenilor de rând, dar nu te poți atinge de beneficiile pivilegiaților.
„Aceștia au răspuns senini că e imoral, dar, din nefericire, este legal, aceia sunt guvernați de o lege în care sunt prevăzute respectivele sporuri și prime de pensionare. Atunci, întrebarea legitimă a tuturor a fost, ca reacție la răspunzul obraznic al demnitarilor: legale erau și sporurile pe care le-ați anulat printr-o ordonanță de urgență. Unde stă diferența? Deci, când e vorba despre un om simplu căruia ar trebui să-i taie vedituri, guvernul nu are nicio problemă să emită ordonanțe de urgență prin care să modifice cadrul legislativ astfel încât ele devină posibile, nu știm încă dacă și constituționalele astea va rămâne de văzut. (…) Deci în cazul lor, brusc își dau seama că instrumentele legale se mai pot pune în aplicare”, a afirmat jurnalistul, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
Totdeauna dai în gloaba care trage, a adăugat Victor Ciutacu. Cei care resimt cel mai tare măsurile de austeritate ale guvernului sunt cei care muncesc cinstit și care își plătesc impozitele și taxele către statul român. Niciodată nu sunt atinși cei care beneficiază de scutiri, de drepturi suplimentare.
„Ei caută întotdeauna justificări să explice de ce nu pot face lucrurile pe care le fac întregii populații celor privilegiați. (…) Dacă am putut să ducem până acum, înseamnă că putem sa ducem și mai departe. În cazul lor, a celor de la Curtea Constituțională, de exemplu, când ești convins că toate actele normative vor ajunge mai repede sau mai târziu acolo, vor trebui să treacă prin filtrul celor pe care eventual ai vrea să-i penalizezi, e normal că o să le pice, motiv pentru care trebuie să fie amabil și culant cu ei. În tot acest context, Curtea Constituțională este cel mai sfidător exemplu, dar problema cea mai mare este că pegra asta se întinde, cuprinde din ce în ce mai multe instituții de stat, companii de stat și în general toată protipendada asta care este extrem de protejată”, a explicat jurnalistul.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News