VIDEO Planurile lui Marcel Ciolacu pentru prezidențiale. Borțun: PSD va avea neapărat un candidat

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este „aproape imposibil” ca partidul său, care este cel mai mare din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte al ţării. Despre planurile pe care le are PSD pentru alegerile prezidențiale și despre declarațiile lui Marcel Ciolacu a vorbit expertul în comunicare, Dumitru Borțun, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„PSD va avea neapărat un candidat și pe urmă mai spune că se va ne ține de cuvânt, că o să discute despre un candidat comun în coaliție, că vorba aia, dacă românii vor stabilitate, trebuie să aibă un candidat comun care să exprimă unitatea coaliției de guvernământ. Adică asta ce înseamnă? Va avea un candidat comun care să vine de la PSD” a afirmat expertul în comunicare.

Marcel Ciolacu a anunţat că se va organiza un Congres al partidului în care va fi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale.

„E un mic șantaj aici. Aici este magistral, mă distrează de altfel. E simpatic, trebuie să recunosc îmi este simpatic ca persoană. Ne dă o lecție de democrație mimată incredibilă. Asta e titlul unei cărți a marelui politolog Matei Dogan, democrația mimată despre democrația de dinainte de al 2-lea război Mondial în România e o analiză strălucită. Noi suntem foarte talentați în a mima democrația. O democrație mimată se numește științific demagogie, spui că ești democratic, dar tu comasezi alegerile ca să nu vină oamenii de două ori. Păi tu comasând alegerile, ai interzis practic poporului tău să ia cunoștință de niște teme foarte importante, iar oamenii politici să fie și ei ca niște traineri, ca niște profesori, ca niște experți care explică poporului despre ce e vorba. Ne spune acuma că e prima dată când va ține cont de părerea românilor, mimând că de fapt va merge în alegeri pentru că trebuie să respecte poporul. Democrația asta înseamnă „demoscratos” – puterea poporului. Deci, dacă n-asculți de popor nu ești democratic” a mai explicat Dumitru Borțun.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: