VIDEO „PMP este în disoluție!”. Cine este, de fapt, președintele partidului: Tomac sau Diaconescu?

PMP Partidul Miscarea Populara
Foto: PMP Partidul Miscarea Populara

Unul dintre candidații La Primăria Capitalei, Dorel Onaca, PRM, a fost prezent astăzi în direct în studioul Puterea Știrilor. Senator timp de două mandate din partea Partidului România Mare, Dorel Onaca se declară susținătorul tradițiilor ortodoxe și al familiei tradiționale. Acesta mai spune că, deși este unul dintre fondatorii Mișcării Populare, nu poate urma calea pe care s-a angajat în prezent actualul PMP.

Legat de situația complicată din PMP, Dorel Onaca acesta spune că, în acte, președintele partidului este Cristian Diaconescu.

„Pe de altă parte însă, la ultimul congres a fost ales ca președinte Eugen Tomac. De fapt, e acolo un talmeș-balmeș care nu poate fi rezolvat decât în justiție. Și ăsta e un lucru urât, pentru că politica e voluntară. Adică vii cu drag, vii de drag, vii să ajuți, să completezi ceva, nu vii să distrugi. Eu am fost unul dintre cei care, împreună cu alți colegi de la Administrația Prezidențială, când eram șeful cabinetului președintelui României. Eu am fost unul dintre cei care au scris, care au făcut atât Fundația Mișcarea Populară și care suntem în acte ca fondatori și a ca fondator al Partidului Mișcarea Populară. Nu am putut să fiu membru fondator în acte pentru că eram la cancelarie, la fel cum n-a vrut să fie nici Traian Băsescu în acte, întrucât era președinte”, a mai afirmat Dorel Onaca.

Legat de motivul pentru care acesta a părăsit PMP și de felul cum arată acum formațiunea, acesta explică:

„Acesta este în disoluție, dizolvare, pur și simplu. Adică în momentul în care ți-ai epuizat discuțiile morale și ajungi în instanțe pentru ce, pentru ceva ce dorești să faci, să rezolvi, pentru oamenii cu care ai pornit… (…) Eu am fost tot timpul și mi-am menținut poziția mea de un om patriotic, un om mândru că sunt în unele dintre cele mai mari comunități economice din lume, respectiv Comunitatea Europeană și sunt alături de oameni și în Partidul România Mare. Sunt oameni mândri care fac că fac parte din cea mai mare alianță militară din lume, respectiv NATO. Acum există o plajă foarte mare, un spirit naționalist care pur și simplu e confiscat de anumite persoane. A fi patriot nu înseamnă că trebuie să îți renegi activitatea din ultimii 30 de ani spre Comunitatea Europeană, spre alianța NATO, adică în momentul în care faci așa ceva… Am observat în anumite partide care se dau ele naționaliste, nu vreau să le pomenesc, dar se discută niște lucruri…Nu înseamnă să calci în picioare zeci de ani de muncă pentru ceea ce e România astăzi”, a încheiat Dorel Onaca, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: