VIDEO Președintele CCIR propune o nouă abordare în discuțiile privind Schengen: „S-ar putea să ne evite complet!”

Mihai Daraban
Mihai Daraban / Puterea Știrilor

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a vorbit despre implicațiile intrării României în Air Schengen.

„S-ar putea să avem un mare prejudiciu pierzându-i pe cei 220.000 probabil de lucrători extra-europeni”

„Eu știți că am mai avut intervenții la dumneavoastră în emisiune și mi-am cam exprimat părerea despre Schengen. Marele prejudiciu al nostru, economic vorbind, din neapartenența la Schengen, sunt acele tiruri care zac în vămile românești. Nu avem prejudicii că cetățeanul român mai pierde timp prin vamă. S-ar putea să avem un mare prejudiciu pierzându-i pe cei 220.000 probabil de lucrători extra-europeni care la ora actuală sunt în România, muncesc în diferite sectoare de activitate, în construcții, în Horeca, în multe alte zone și care mi-e tare frică să mă gândesc că dacă am intrat și cu granițele terestre în circa câteva ore, i-am pierde pe toți, pentru că, vedeți, noi nu suntem protejați la nivel european, că negociatorii noștri nu au ținut cont de aceste aspecte sau nici nu se gândeau la ele să creăm un REVISAL european comun.

Adică haideți să ni se recunoască la nivel de Europa dacă noi am fost cei care am adus prima dată acei cetățeni din țările lor și am făcut acest efort și de timp, și financiar, pentru că nu e ușor să-i aduci, să știți. Noi ce vrem de fapt, ca Uniunea Europeană, țările vest-europene, în mod special, ei sunt magnetul, să ne recunoască acel prim contract pentru care noi îi aducem. Noi îi aducem pe doi sau pe 3 ani. După ce i-a expirat contractul omului și nu știu, e liber de contract. Poți să-i faci o ofertă, să-l aduci în Germania sau Italia sau sau Franța, dar până atunci nu ni-l fura.

Nu știu dacă vor mai trece pe la noi acești muncitori străini. E posibil chiar să ne și ocolească. Noi nu avem Aeroportul Otopeni, nu este un hub cum e Frankfurtul sau Parisul. Aeroportul Otopeni este un aeroport, nici măcar nu aș putea să-l numesc regional. Este un aeroport național. Adică nu e un hub din acela în sensul de hub, cum Istanbul, Dubai și așa mai departe. Deci, s-ar putea să ne evite complet, să evite să mai treacă pe aici. Nici măcar de țară de tranzit nu putem vorbi. Deci, repet, eu aș fi foarte atent cu negocierile astea, pentru că va fi o lovitură cruntă dată economiei naționale”, a spus Mihai Daraban, președintele CCIR, la Puterea Știrilor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL