Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România, descoperit într-o casă din Maramureș

Sursa foto: DIICOT

 

Un laborator clandestin de droguri a fost descoperit într-o casă din Maramureș. Patru cetățeni străini – doi ucraineni, un ceh și o femeie de origine slovacă – au venit în România special pentru a fabrica droguri. În doar două zile, au produs aproape două kilograme de metamfetamină. Nu au reușit, însă, să vândă nici măcar un gram, pentru că au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să plece din județ.

Primul laborator clandestin de fabricare a metamfetaminei din România a fost descoperit de polițiști într-o casă închiriată într-o comună din Maramureș. Substanțele folosite erau atât de periculoase, încât locuința putea exploda oricând.

„Având în vedere riscurile operațiunii, echipele implicate în activitatea procedurală au fost echipe cu echipament reprezentând de măști de protecție, analiza efectuată de către specialiști indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locației utilizate de către făptuitori ca laborator”, explică, pentru Digi24, un polițist cu identitate protejată.

Polițiștii vorbesc despre o grupare foarte bine pusă la punct, în care erau chiar și chimiști. „Potrivit cercetărilor, un bărbat de origine cehă și o femeie de naționalitate slovacă aveau cunoștințele necesare fabricării și 2 cetățeni ucraineni aveau rolul de a-i sprijini, inclusiv prin asigurarea pazei laboratorului clandestin”, spune același polițist pentru Digi24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: