VIDEO Problema traficului în București. Badiu, PNL: 11.000 de mașini pe oră intră în intersecția de la Răzoare

Foto PS News

 

„Dacă spuneam că problematica termiei este complexă, problematica traficul este și mai complexă. Ca să înțelegi traficul din București trebuie să înțelegi în primul rând bucureșteanul”, a spus Andrei Badiu – liderul consilierilor generali ai PNL din CGMB – invitat în emisiunea “Puterea Știrilor” moderată de Marinela Angheluș.

„Orice analiză de trafic nu poate fi făcută fără ceea ce se numește matricea origine-destinație. De unde pleacă bucureșteanul și unde vrea să ajungă. În cadrul acestei matrice, sigur că poți să faci niște prognoze, dar traficul în București, îl percepem ca pe un fenomen negativ, dar el este un efect al unei cauze pozitive, respectiv dezvoltarea”.

Dezvoltarea atrage oameni, oamenii creează trafic

„Bucureștiul se dezvoltă într-un ritm foarte, foarte, foarte intens și este numai meritul bucureștenilor pentru asta suntem în capitala țării, atragem investiții colosale.

Sigur că vor veni oameni câtă vreme am la nivelul municipiului București un PIB per cap de locuitor la nivelul sau, peste nivelul Berlinului, iar la o rază de 100km,  județul Teleorman, Giurgiu, Călărași, am un PIB in inferior, cu mult, sigur că orașul va fi un magnet pentru oamenii care fac naveta și vor să lucreze aici, să câștige mai bine, să aibă un trai mai bun”.

Nu putem să ieșim dintr-o zonă științifică

„Știința traficului se studiază la Politehnică și această știință ne spune că peste un număr de 3150 de unități de transport care intră într-o intersecție într-o oră, orice sistem de gestionare a traficului cedează. Toate măsurile care se pot lua, inclusiv acea taxă de care făceați referire erau pentru limitarea numărului de mașini.

Discutăm strict de un aspect temporar și un aspect geometric, respectiv geometria intersecției. Dar putem institui taxe, putem crea zone pietonale, putem face orice,  nu se va rezolva. Știți…un stat slab taxează și interzice, un stat puternic rezolvă probleme. Noi trebuie să vedem ce putem să rezolvăm și aici”.

Sebastian Burduja a avut niște idei foarte bune, în sensul sub-traversării unor intersecții, în sensul mutării traficului în subteranul orașului

„Până la urmă, traficul se blochează, nu pe străzi, se blochează în intersecții. Se pot face sub-traversări. Dacă mergem în capitalele civilizate, în Paris, în Bruxelles, vedem dintr-o dată că au genul ăsta de pasaje subterane unde un fir sau două din benzile de trafic pleacă pe sub intersecție. De ce? Ca să limiteze numărul de mașini care trec intersecția, astfel încât el să poată fi gestionat de un sistem de semaforizare inteligent

Noi, oricât am spune că vrem cea mai bună tehnologie, cele mai avansate softuri de gestionare a traficului, și le avem, nu e o problemă, dar nu vom putea gestiona o cantitate atât de mare. In intersecția de la Răzoare intră undeva în jur de 11.000 de mașini pe oră”, spune Andrei Badiu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: