VIDEO Protest masiv al agricultorilor în Italia. Sute de tractoare au defilat pe străzi și în porturi

Sursă foto: Captură video

Mii de agricultori italieni au manifestat în întreaga țară, din Sardinia până în Piemont, coborând cu sute de tractoare pe străzi și în porturi, cu intenția de a ajunge la Bruxelles, transmite AFP.

‘Agricultura e pe moarte’, ‘No farmers, no food, no future’, erau sloganele cu care fermieri cu circa o sută de tractoare au organizat un convoi la Cuneo (nord), claxonând la trecerea lor, conform Agepres

La Novara, tot în Piemont, fermieri cu peste 200 de tractoare s-au adunat în fața stadionului local pentru a protesta împotriva politicii agricole a Uniunii Europene. La Alessandria, fermierii au protestat cu peste 300 de tractoare.

În Sardinia, portul Oristano a fost blocat cu 30 de tractoare, la fel și cel din Cagliari, cel mai mare oraș de pe coasta de sud.

Manifestații improvizate s-au desfășurat în ultimele săptămâni din Sicilia până în nordul țării, iar convoaie de tractoare ce blochează drumurile sunt de acum semnalate cu regularitate, chiar dacă amploarea mișcării nu a atins nivelurile din Franța, Germania sau Belgia.

Principala confederație sindicală agricolă italiană, Coldiretti, și-a anunțat prezența joi la Bruxelles cu circa 1.000 de agricultori, cu ocazia summit-ului UE, pentru a denunța ‘nebuniile care amenință agricultura’. ‘Trebuie să spunem că anumite alegeri făcute de UE sunt eronate și trebuie să o spunem clar’, a declarat ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, care a primit o delegație de fermieri.

‘Trebuie să spunem că anumite alegeri făcute de UE sunt eronate și trebuie să o spunem clar’, a declarat ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, care a primit o delegație de fermieri. ‘Reducerea producției în timp ce consumul rămâne identic înseamnă a cumpăra mai mult de la cei care nu respectă regulile privind dreptul muncii și mediul’, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL