Mihai Tudose: Lista la europarlamentare este deschisă de un brăilean, un factor de mândrie pentru mine şi pentru Brăila

Mihai Tudose, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat joi, în prima conferinţă de presă după desemnarea sa oficială în fruntea listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, că este un factor de mândrie, atât pentru el, cât şi pentru Brăila, ca un brăilean să deschidă această listă.

„Am ţinut ca prima conferinţă de presă după desemnare mea să fie acasă, la Brăila, să vă confirm şi pe această cale faptul că lista la europarlamentare este deschisă de un brăilean, un factor de mândrie pentru mine şi probabil că şi pentru Brăila, cel puţin aşa mi s-a spus. Este foarte important ca această construcţie de alianţă să funcţioneze, nu ne-a fost uşor la Bucureşti să o închegăm, fiindcă emoţiile – să nu spun altfel – sunt foarte mari de o parte şi de alta. După cum foarte bine ştiţi toţi, acum, în Europa, încep să fie aceste construcţii multicolore, iar majoritatea sunt pe această structură, S&D, social-democraţii, cu liberalii, cu PPE, construcţie care funcţionează astăzi şi la nivel de Comisie Europeană şi la nivel de Parlament European. Din câte se pare, aşa va fi şi în următorii 5 ani, iar ideea ca România să reprezinte ceva, să poată să livreze ceva cetăţenilor este ca europarlamentarii să nu mai fie separaţi, zece colo, zece colo, să mergem grup, un grup căt mai mare. S-a dovedit a fi de succes în ultimul timp această construcţie şi sperăm ca ea să fie valorificată şi în continuare”, a declarat Tudose.

El a mai precizat că ţinta alianţei PSD-PNL în alegerile europarlamentare este să obţină peste 50% din voturi.

„Nu este simplu, nu este uşor, sunt emoţii locale, agitaţii locale mai mult decât ar fi normal, dar cred că vom depăşi momentul cu bine, ţinta noastră este să luăm peste jumătate din voturi, astfel având 17-18-19 voturi la Bruxelles, chiar să putem influenţa politica Uniunii Europene în ceea ce priveşte România. Ca ţintă pentru următorul mandat, fără a face un clasament, la priorităţi intră coeziunea socială, fondurile pentru investiţii în infrastructură şi tot ceea ce priveşte agricultura, cu impactul de mediu aferent. Astăzi, cam 75% din ceea ce ni se întâmplă pe agricultură în Uniunea Europeană sunt de la constrângerile de mediu, de la pesticide, ierbicide, până la poluarea de la zootehnie. Dar ceea ce este foarte important, de la celebra alocare pentru subvenţie, până la partea de coeziune socială, partea de protecţie socială, salariul minim european trebuie implementate şi în România”, a completat Tudose.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: