VIDEO Protestul TAROM. Cezar Osiceanu, pilot: Legislația românească omoară operatorii aerieni corecți

Sursa foto: Facebook

TAROM a înregistrat pierderi de circa 2,5 milioane de euro, după doar o zi de protest a piloţilor săi. Angajații TAROM sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de managementului deficitar al companiei aeriene. 

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, Cezar Osiceanu, pilot TAROM, a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă operatorii aerieni din România, atât de stat cât și privați.

„Sistemul acesta de impozitare progresivă și agresivă și mascată pe care o are statul român, omoară pur și simplu un operator aerian de stat sau un privat care ar dori să opereze corect în România.

Există o problemă la nivelul interpretării legilor, pentru că vă spuneam că există o discrepanță între directiva europeană care prevede că poți să zbori până la 8 zile consecutiv, cu 2 zile pauză și codul muncii care te obligă numai 5 zile să zbori și 2 zile să stai de o parte în refacere. Orice pilot sau însoțitori de bord greșește, că se poate întâmpla să greșească și se află în intervalul acesta peste cele 5 zile prevăzute de codul muncii. Din momentul acela asigurarea nu este în vigoare, asiguratorul se poate îndrepta pentru recuperarea pagubelor împotriva acelui angajat.

Oricine poate să declanșeze acțiuni împotriva persoanei respective vinovată de încălcarea acestui cod. Nimeni nu pune în balanță că acțiunea a fost o acțiune având la bază un drept prevăzut legal, prevăzut de codul aerian, că atunci când nu mă consider în stare de a desfășura o misiune de zbor să anunț și 48h sunt acoperit de lege. Toate etapele de comunicare a acestor situații au fost îndeplinite de atâția ani de zile. Primul lucru cel mai important în aviație este siguranța înainte de orice.” a spus Osiceanu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: