VIDEO R. Pricopie, rector SNSPA: AUR își merită eticheta de pseudo-partid legionar fascist – aplică aceleași tehnici

Prezent la ediția de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor, Remus Pricopie, rector SNSPA, a comentat noua politică de recrutare a partidului lui George Simion din perspectivă istorică.

„Este bine că vorbim despre aceste lucruri, pentru că, știți, comuniștii au început în România cu 1000 de oameni. Înaintea comuniștilor erau vreo câteva sute de legionari care la început vorbeau despre patriotism, patrie, etc., și au terminat executând oameni, omorându-i pur și simplu ziua în amiaza mare sau în biserică. Avem cazuri concrete. Ei au o tradiție veche legionară. Au o tradiție cu universitățile, și cu jurnaliștii, nu numai cu universitățile. Oricine încerca să spună că direcția pe care o urmează legionarii este  inadmisibilă, penală, inumană – a fost atacat. Avem un rector care a fost bătut și a rămas paralizat. De fapt, a fost și un atentat împotriva unei persoane cu pistolul, dar din fericire nu a reușit. Deci, practic, AUR își merită eticheta de pseudo-partid legionar-fascist pentru că aplică exact aceleași tehnici”, a afirmat rectorul SNSPA.

Acesta a semnalat în continuare asemănarea dintre modul de a acționa al celor două partide :

„Au luat toți infractorii dispuși să… Pentru că, cine omoară ? Cine e dispus să omoare, să scoată pistolul și să tragă, să bată un profesor sau un jurnalist în mijlocul străzii ? Cineva care are deja experiență de tip ilegal. Prin urmare, cred că citez corect expresia lui Simion în acele instrucțiuni trimise prin whatsapp sau audio către membrii săi: Racolați pe oricine. Nu contează cât de escroci sunt – nu este o scăpare, este tehnica lor”

Remus Pricopie amintește în același timp de știrea legată de cei 200 de cetățeni din Republica Moldova pe care au încercat să-i aducă în București ca să protesteze.

„Este interesant, arată rectorul, că persoanele respective erau plătite de Ilan Sor, acesta fiind condamnat la 14 ani de închisoare în Republica Moldova, fugit la Moscova și protejat de Moscova și se știe foarte bine,  alimentat financiar de Moscova. Unii dintre aceștia au fost opriți la graniță, dar au fost unii care au intrat și au fost și amprentați, interogați de poliție la București. Mi-a spus cineva că unul dintre ei a zis că nu e nicio problemă, o să plătească Sor amenda pentru că li s-a dat o amendă, n-aveai ce să le faci altceva. Asta e prima veste bună, pentru că ceea ce noi discutam în urmă cu câteva săptămâni, chiar și la dvs. în emisiune, că trebuie să analizăm circuitele financiare ale acestor partide, care e clar că sunt partide subversive. Iată că dovezile apar de la sine. A doua veste bună este că George Simion nu reușește să adune 200 de oameni din România și atunci trebuie să-i aducă din Republica Moldova”, a subliniat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: