VIDEO R. Ștefureac: Antreprenorii din R. Moldova, pro-occidentali, conștienți de avantajele conectării la piața unică

Remus Ștefureac, invitat Puterea Știrilor 7.10

Cel mai recent sondaj de opinie arată că 76% dintre oamenii de afaceri de peste Prut se declară pro-europeni; în plus, 66% consideră că aderarea Chișinăului la Uniune va aduce avantaje economice țării.

„Da, și antreprenorii din Moldova și antreprenorii din România sunt profund pro-occidentali, pro-europeni și vedem aceste lucruri în măsurătorile pe care pe care le-am realizat. A fost o  perioadă în care în Republica Moldova erau două tabere, una pro-europeană, pro-românească și una pro-rusă, a afirmat Remus Ștefureac, prezent în direct, în platoul Puterea Știrilor. Repet, realitățile obiective sunt cât se poate de clare.

Nu e nevoie să convingi prea mult un antreprenor din Republica Moldova de avantajele conectării la piața europeană. Nu e nevoie să explici foarte mult că da, piața europeană este imensă și exporturile Republici Moldova pot merge acolo fără probleme. (…) Nu ai cum să nu realizezi faptul că una era România în anii 2002, 2005, poate înainte de 2000, în anii 90 și alta este România din prezent. Mediul de afaceri, dinamismul pe care n-avem cum să nu-l vedem, sunt lucruri care s-au întâmplat în acești aproape 20 de ani de după aderare, care au însemnat împingerea României înainte”, a subliniat directorul Inscop Research.

Chiar dacă și la noi există decalaje între regiuni care trebuie rezolvate în timp, nivelul de trai a crescut mult, iar progresul este evident și, din acest punct de vedere, datele privind optimismul oamenilor de afaceri din R. Moldova este explicabil, a mai spus Remus Ștefureac.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: