VIDEO Recalcularea pensiilor. Valentin Ştefan, directorul Poştei Române, anunț pentru beneficiari

Valentin Ștefan

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, invitat de Marinela Angheluș la Puterea Știrilor a explicat, în detaliu, pensionarilor, cum vor decurge lucrurile în ceea ce privește noile decizii de recalculare.  Chiar dacă beneficiarii nu sunt acasă, sunt alți pași de urmat. Ștefan a asigurat că toți își vor primi aceste decizii și că nu vor fi întârzieri.

„Aceste decizii vor fi înmânate oricui face parte din familia beneficiarului, deci nu neapărat beneficiarului, dar trebuie să facă dovada că persoana respectivă locuiește la adresa beneficiarului. Noi am încercat să flexibilizăm cât se poate de mult acest proces de înmânare a deciziilor astfel încât să putem livra cât mai mult iar beneficiarii să le primesc în timp util”.

Dacă beneficiarii nu mai au același domiciliu. Care sunt pașii de urmat?

„Ne așteptăm să avem și situații de acest gen. E posibil ca unele persoane să nu mai locuiască acolo sau e posibil doar să nu fie acasă și nimeni să nu fie acasă atunci când vine poștașul cu aceste decizii. Noi am prevăzut următorii pași: se încearcă prima livrare. PAcolo unde nu este nimeni acasă, lăsăm o notificare în ușă și la 2 zile se încearcă o nouă livrare. Dacă nici cea de- a 2-a livrare nu este cu succes, atunci beneficiarul poate să meargă la cel mai apropiat oficiu poștal să-și ridice decizia”.

Întrebat dacă această metodă este valabilă și în situația în care beneficiarul este dintr-o altă localitate sau dintr-un alt județ, Valentin Ștefan a spus că nu se va putea proceda în felul acesta.

„Din păcate, decizia este un lucu fizic și poate fi doar într-un singur loc, așa că și aceste decizii vor rămâne în oficiile poștale arondate adresei respective. Deci nu putem să ridicăm o decizie, nu știu, din Vaslui în județul Iași, de exemplu”.

Despre câte astfel de decizii vor duce poștașii, acasă la beneficiari lor, Ștefan anunță că s-au primit, până ieri, în jur de 95% la Poșta Română.

„Probabil că acum procentul a crescut dintr-un total de puțin peste 4.000.600 de beneficiari. Toate aceste decizii sunt primite de companie, sunt puse în plicuri și după aceea livrate. Avem 10 zile la dispoziție să le livrăm începând de vineri, adică de pe data de 16 august, deși în sistemul public este zi liberă. Noi vom lucra astfel încât să ne asigurăm că vor distribui aceste decizii, cât mai repede”.

Întrebat dacă se iau în calcul eventuale întârzieri, directorul general al Poștei Române răspunde că datorită unei bune logistici acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

„Nu ne așteptăm să existe întârzieri din mai multe motive. Odată că Poșta Română are capacitate logistică bună și că putem livra acest număr de decizii în 10 zile. În al 2-lea rând există această flexibilitate, chiar dacă nu e beneficiarul acasă, putem lăsa unei rude sau unui membru apropiat al familiei și în al 3-lea rând, dacă nu găsim pe nimeni, beneficialul poate să le ridice în 20 de zile calendaristice de la oficiul postal. Toate aceste elemente cred că oferă un cadru destul de flexibil astfel încât toți beneficiarii să poată intra în posesia documentelor”, asigură Valentin Ștefan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: