VIDEO Remus Pricopie, rector SNSPA: AUR va obține un procent mic la alegeri, va deveni irelevant

Pornind de la observația lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R. Moldova, invitat recent în emisiunea Puterea Știrilor potrivit căreia „scopurile lui George Simion și Ilan Șor coincid și nu întâmplător președintele AUR are interdicție de a intra în Republica Moldova și în Ucraina”, Remus Pricopie a descris joi strategia lui George Simion.

„Sunt profesor și, ca orice profesor, am defecte. Noi vorbim mult despre George Simion. George Simion este un pion, este un pion și de fapt, unul foarte, foarte mic. Ceea ce vedem noi și mă bucur că l-ați invitat și nu o dată, de mai multe ori, pe dl. fost ministru Anatol Șalaru, pentru că are informații, știe, explică tuturor, atât celor din Republica Moldova, cât și celor din România, ce se întâmplă acolo. Rusia a construit, în ultimii 14-15 ani, rețele de comunicare, rețele de oameni pe care să-i poată manevra cu bani dintr-un loc în altul. Nu are o listă cu sute de oameni peste noapte, aceasta s-a construit în timp. Există studii, inclusiv informații date de serviciile secrete din Occident, că dincolo canalele lor de comunicare oficiale, care, din fericire, au fost închise aproape peste tot, alocau minimum 1.000.000.000 de dolari anual pentru a întreține aceste rețele. Gândiți-vă că dacă pentru un miting cu 200 de oameni –  înțeleg că le ofereau 200 euro, calculați câți bani sunt. Și dacă ne uităm la multe demonstrații care au avut loc de-a lungul timpului și la Chișinău, și în România”, a amintit rectorul SNSPA.

Toate acestea, observă Remus Pricopie, cum a spus și ex-ministrul Șalaru, se fac cu puține convingeri politice și cu mulți bani. În ce privește reacția autorităților, invitatul arată că, uneori, presa poate face mai mult decât instituțiile statului.

„Deci, dvs. informați, ați prezentat și pozițiile persoanelor din zona academică, din zonă neutră și politic, i-ați chemat și pe ei uneori să spună, foarte bine, să vadă lumea, că nu votează pentru România, că votează pentru Putin, iar Simion, repet, este un pion. L-au ales de unde l-au ales, de la galeria de fotbal. (…)  AUR avea în august 2023 21-23% iar astăzi m-am uitat pe ultimul sondaj. AUR a ajuns la 14-15%, de ce? Pentru că românii sunt patrioți, nu sunt trădători. Prin urmare, dacă ei văd că AUR reprezintă de fapt interesele Rusiei și trădează România, românii se retrag imediat. Eu sunt destul de optimist în momentul de față că, până la alegeri, românii, mai ales că în perioada preelectorală cetățenii, firesc, se informează. Eu cred că AUR este pe trend descendent și va avea un procent atât de mic încât n-o să mai fie relevant”, a explicat Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL