VIDEO Romașcanu: Acesta a fost meciul pe care l-a avut de dus domnul Cîrstoiu!

Foto PS News

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a vorbit luni despre situația privind candidatul comun PNL-PSD la Primăria Capitalei. Amintim că cei din coaliție sunt într-o ședință de mai bine de 4 ore, la care se discută inclusiv varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu.

„Va spun că mult, prea mult a fost dedicat atacul, împotriva domnului Cîrstoiu, iar ceilalți doi candidati și-au văzut de treabă și au fost promovați (…). A fost o lipsa de balans , nu acuz pe nimeni iar acest lucru, sigur că are repercusiuni în ceea ce înseamnă opinia publică.

„Este, cred, în cea mai mare măsură, decizia domnului Cîrstoiu având în vedere presiunea uriașă la care a fost supus, lucru care pentru cineva care nu vine din zona politică este foarte greu de dus.

Din păcate, dacă se va ajunge la concluzia ca domnul Cîrstoiu să nu mai meargă înainte ( sic red, repet, că decizia trebuie să îi aparțină) vom pierde un foarte bun om care a decis să lase o carieră prodigioasă și să între în politică.

Ne plângem la tot pasul că nu avem oameni în politică și atunci când vin, constatăm că avem o mare problemă: că un pacient a mers dintr-o parte în altă uitând de niște zeci de milioane date fără nicio licitație, de amenzi plătite din banii primăriei în loc să le plătească primarul, etc.

Mă rog, acesta a fost meciul pe care l-a avut de dus domnul Cîrstoiu”, a subliniat Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat că strategia coaliţiei, în cazul în care se retrage din cursa pentru şefia Primăriei Capitalei Cătălin Cîrstoiu, este de a avea un alt candidat comun al celor două partide cu şanse de a câştiga un mandat la conducerea PMB. El a mai spus că mandatul medicului Cîrstoiu este pe masa coaliţie, însă consideră că acesta ar trebuie să spună dacă se retrage sau merge mai departe. Social-democratul a mai precizat că ideal ar fi ca partidele din coaliţie să câştige şi funcţia de primar general şi să aibă şi Consiliul General pentru că e mai uşor să fie implementate proiectele pentru Bucureşti.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit, luni de la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună candidatura, luni, la Biroul Electoral Municipal (BEM).

Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că dacă vor să mai funcţioneze coaliţia, crede că e nevoie să aibă mintea la ei şi să vină cu candidat unic, pentru că, dacă merg cu candidat separat, dinamitează şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2. „E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”, a mai spus liberalul.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: