VIDEO S. Banciu, Ministerul Mediului: Dacă vor exista bugete disponibile, vom putea deschide și alte linii pentru Rabla

Buget mai mare pentru Rabla Clasic și mult mai mare pentru Rabla Plus, precum și micșorarea voucherului de la 10.000 la 5000 de euro pentru a le permite cât mai multor oameni să-și cumpere o mașină nouă, sunt cele mai importante modificări aduse de Ministerul Mediului în acest an.

Prezent prin zoom la emisiunea Puterea Știrilor, Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, a răspuns la una dintre cel mai frecvente întrebări puse de cei care doresc să primească un voucher pentru a-și cumpăra o mașină.

„Nu este obligatoriu ca cel care casează o mașină să primească un voucher pentru a-și cumpăra una nouă, prin urmare beneficiarul poate fi unul diferit. ( …) Programul a început din 19 martie. Există o aplicație electronică în care orice beneficiar depune documentele necesare, certificatele fiscale și o cerere de finanțare, după care totul merge foarte repede. Însă este important să știe cetățenii că în momentul în care bugetele se vor epuiza, aceștia nu vor mai putea să încarce documentele în sistem.

Am anunțat startul programului pe toate canalele posibile, inclusiv prin social media, administrații, Fondul de mediu. În măsura în care vor mai exista bugete disponibile, se vor mai putea deschide linii de apel, însă este o discuție care trebuie purtată în paralel și cu alte linii de finanțare pe care AFM le lansează în acest an”, a completat secretarul de stat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL