Una dintre problemele Sectorului 2, semnalate deseori de presă dar și de oameni este faptul că în ultimii ani nu s-au construit parcări, în contextul în care numărul mașinilor crește constant. Mai mult, oamenii sunt deranjați și de faptul că numeroase spații, oricât de mici, au fost îngrădite cu stâlpișori fixați la distanță mică, uneori chiar pe două sau chiar trei rânduri. Cine a luat aceste decizii și cine a instalat acești stâlpișori fără să țină cont de estetica orașului – aflăm de la invitatul emisiunii Puterea Știrilor, Silviu Feroiu, consilier local al Sectorului 2 și candidat din partea PNL la CGMB.
„Este un contract cadru semnat de ADP Sector 2. Contract cadru înseamnă că în momentul în care intră în reabilitare o stradă și e nevoie de acești stâlpișori, aceștia sunt instalați. (…) Acum, sunt două teorii, teoria pe care ne-o spune Radu Mihaiu și vă spun că este falsă și vă voi povesti și de ce, și anume că în momentul în care se duce pentru devizul de la Comisia de circulație în Capitală cu o stradă, Comisia de circulație îi obligă să pună stâlpișori. Zis și făcut. Am cerut două-trei planuri să vedem. Primul plan, într-adevăr era anulat pentru că nu aveam marcaje rutiere, că este parcarea interzisă, deci marcaje rutiere, să ne înțelegem, iar al 2-lea era cu stâlpișori. (…) M-am dus în comisia de Circulație tehnică și am avut o discuție despre cartierul Vatra Luminoasă, acolo unde au venit și oameni la noi strict pe această poveste, să îi ajutăm și am reușit să îi ajutăm și am întrebat: Domnule, de ce ne obligați să punem stâlpișori? și au spus: nu, noi recomandăm să puneți stâlpișori, să puneți marcaje rutiere sau să puneți anumite lucruri. Deci este o poveste pe care ne-o aruncă nouă, cetățenilor, că-l obligă Capitala, că altfel nu-i dă acordul pentru reabilitări de străzi. Dar nu, este o mică poveste aici. S-au dat anul trecut peste 2 milioane de lei pe stâlpișori, 17.000 de stâlpișori parcă s-au pus. Și vreo 200, mai mult, 250 de lei un stâlpișor și anul ăsta undeva probabil vor ajunge la 20.000 adică plus 20.000”, a afirmat liberalul.
În plus, spune acesta, sunt puși și prost și arată și rău. În locul acestora, este de părere consilierul, aceste spații ar putea deveni mici parcări prin micșorarea trotuarelor, sau locuri cu verdeață.
„Nimeni nu s-ar supăra dacă ai pune un spațiu verde sau o bordură, vestitele borduri, ai pune borduri cu un spațiu verde, măcar ai un copac care îți crește, vine un aer. Într-adevăr, și noi bănuim, mă refer la noi, consilierii locali din din PNL, că aici există mai mult decât stâlpișori, există ceva ce domnul Radu Mihaiu insistă și administrația domniei sale să fie neapărat pe străzi, pentru că probabil sunt niște promisiuni la mijloc, un contract cadru în desfășurare, în care tu îți asumi că iei de la… până la… stâlpișori”, a explicat Silviu Feroiu.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News