VIDEO Ștefan Popescu, analist externe: Războiul din Ucraina nu poate fi permanent, va implica cedări teritoriale

Ucraina Rusia Razboi
Sursa foto: Facebook

În cadrul emisiunii Puterea Știrilor, analistul de politică externă Ștefan Popescu a comentat perspectivele sprijinului suplimentar acordat Ucrainei de către statele membre NATO.

Popescu a subliniat că, deși statele membre sunt deschise la continuarea asistenței, implementarea efectivă a acesteia este complexă și influențată de factori politici interni și externi. Analistul spune că finalizarea conflictului ar putea implica cedarea de teritorii și că Ucraina dă semne că vrea să pună capăt războiului.

„Statele se vor arăta deschise. Problema este punerea lor în aplicare, pentru că Macron va trebui să compună, dacă vreți, un guvern care  poate să nu fie neapărat favorabil continuării asistenței robuste pentru Ucraina. De asemenea, Statele Unite ale Americii au în vigoare acest pachet masiv de 61 de miliarde care ajută Ucraina să reziste până în primăvara anului următor. Problema se pune, ce facem după și problema se va pune și pentru ucraineni. Sunt convins că în anumite sfere ale puterii ucrainene se întreabă până unde mergem, până unde ducem războiul. Un război nu poate fi permanent. Ucraina nu este Afganistan sau Vietnamul de la sfârșitul anilor 60, începutul anilor 70, adică intrarea într-un război total. La un moment dat, chiar ucrainenii vor căuta să pună punct. Vedem anumite semnale care vin inclusiv din partea Ucrainei.

Să știți că sfârșitul războiului trece prin cedarea de teritorii. Nimeni nu se mai gândește în mod serios că va putea disloca Federația Rusă din Crimeea și din zonele deja ocupate. Din păcate, este o adevărată tragedie pe care noi am experimentat-o de-a lungul istoriei noastre.” a concluzionat analistul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: