VIDEO Tuță, despre proiectele în Sectorul 1: Administrarea bazelor sportive de către primării, reluarea Cupei 1

 

Invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș, George Tuță, primarul Sectorului 1, a vorbit despre planurile pe care le va propune Consiliului Local. Modernizarea piețelor existente dar și păstrarea celor volante, investiții în educație și mai ales în sport sunt cele mai importante dintre acestea. Potrivit primarului, după alegeri ies la iveală noi informații referitoare la proiectele fostei administrații Clotilde Armand. Spre exemplu, spune liberalul, a existat un program guvernamental pentru construcția a două școli de către Compania Națională de Investiții, însă nu s-a făcut nimic în acest sens.

„Am avut o discuție cu doamna ministru Ligia Deca, pentru că Ministerul Educației are în administrare o bază sportivă în zona Domenii. Baza Cireșari are un club sportiv și vrem să avem o abordare comună. Am discutat și cu premierul pe acest subiect, ca bazele sportive să fie administrate de către primării, iar operarea să se facă într-un parteneriat corect. Fie că vorbim de cluburi de sport, fie că vorbim de federații de sport pe care, culmea, și pe acestea le avem prezente în sector, cam toate federațiile sunt la noi. În prezent, identificăm terenuri pentru a construi în fiecare cartier o bază sportivă. De asemenea, avem acest ansamblu de facilități sportive care trebuie pus în valoare”, a afirmat George Tuță.

Acesta a amintit de fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman, care a demarat în urmă cu câțiva ani construcția unei tribune la stadionul de atletism. Din păcate, însă, a mai spus liberalul, tribuna nu a fost finalizată, fiind ignorată de ultimii doi primari, deși se află într-o zonă potrivită pentru sport. În plus, a mai explicat George Tuță, echipa sa are în plan revitalizarea Cupei Unu, așa cum era denumită în trecut, o tradiție în Sectorul 1, în care tinerii și adolescenții erau atrași și implicați în numeroase activități și competiții sportive.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: