VIDEO Un președinte ca George Simion ar fi o catastrofă pentru România: „Nu își are loc în Europa”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Invitat luni în emisiunea Puterea Știrilor, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova, a analizat strategia disperată a președintelui AUR, George Simion, de a câștiga capital electoral, implicându-și chiar și familia. Potrivit lui Șalaru, pentru România „ar fi o catastrofă” ca George Simion să câștige alegerile prezidențiale din acest an.

„Sunt oameni în AUR care nu se pot asocia cu declarațiile lui George Simion”

„În orice partid există oameni nemulțumiți, dar în AUR există mai multe categorii de nemulțumiți. Sunt oameni care au muncit mult pentru partid și au fost trași pe linie moartă, fiindcă a venit unul și i-a spus ceva lui George Simion la ureche și el l-a înlocuit cu nou-venitul și l-a pus într-o funcție, de exemplu să candideze pentru Senat, pentru Parlament sau pentru o primărie. Și sunt oameni care nu se pot asocia cu declarațiile lui George Simion. Nu toți sunt ca Mihail Neamțu, care sunt de acord la orice și care suportă orice(…).

Eu cred că anumiți oameni politici sau forțe politice din România au nevoie ca George Simion să candideze la alegerile prezidențiale, fiindcă ar mobiliza electoratul de dreapta sau electoratul din stânga împotriva lui. Exact cum a fost când au candidat Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor(…) Pentru un stat precum România, un președinte precum George Simion ar însemna o catastrofă. Și asta ar însemna că electoratul care l-a votat nu își are loc în Europa. Este o catastrofă dacă George Simion va câștiga prezidențialele. Dar eu sper că nu va câștiga, fiindcă poporul român a dat dovadă de inteligență ori de câte ori a ajuns țara într-o situație delicată. Eu sper că și acum George Simion nu are nicio șansă, în sondaje este în scădere și chiar și la prezidențiale nu poate lua mai mult de 14-15% chiar dacă ia și 17-18, oricum nu prezintă un pericol”, a declarat Anatol Șalaru, în direct la Puterea Știrilor.

Bebelușul de campanie. Cum și-a transformat George Simion copilul în instrument electoral

 

Recent, scena politică din România a fost martora unei controverse ce gravitează în jurul liderului AUR, George Simion, și a bebelușului său de doar câteva luni. Criticii susțin că Simion și-a expus copilul într-un mod care depășește limitele eticii politice, folosindu-l ca pe un instrument de marketing electoral. De la filmări de campanie la botezuri publice, gesturile sale au stârnit reacții virulente din partea opiniei publice și a altor politicieni.

La nici trei luni de la naștere, copilul lui George Simion a fost prezentat în diverse materiale de campanie, provocând îngrijorări privind expunerea prematură și nejustificată a unui nou-născut în spațiul public. În loc să protejeze intimitatea familiei și mai ales a copilului, Simion a ales să profite de inocența acestuia pentru a atrage simpatia electoratului.

Simion și-a botezat copilul și a chemat 1000 de invitați și 4 nași, în ceea ce trebuia să fie un eveniment de familie, privat.

Gata, băiatul meu, de acum în rândul creștinilor. Mama și tata te vor ajuta să crești MARE”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

Simion a afirmat că au două perechi de nași, de la Suceava și de la Tulcea, „unde a rămas Ilinca însărcinată”. În ce privește evenimentul a afirmat că va fi „o petrecere câmpenească”, în aer liber.

Vor cânta Nicolae Voiculeț, Nicușor Iordan, Laura Olteanu. O să stăm afară, nu se întâmplă nimic în interior. Nu o să fim la costum, ci îmbrăcați în ie sau casual”, a adăugat Simon.

Acțiunile lui Simion nu ar trebui să ne surprindă. Amintim că nunta lui Simion s-a vrut a fi un eveniment megaloman, cu zeci de mii de invitați. Obiectivul atunci ca și acum este atragerea atenției electoratului.

Cu alte cuvinte, acțiunile lui George Simion sunt percepute de mulți ca fiind calculate și lipsite de scrupule. Folosirea botezului copilului drept o scenă pentru a câștiga puncte electorale este un gest care a șocat și dezamăgit mulți susținători AUR. În loc să fie un eveniment privat, dedicat exclusiv familiei, botezul a devenit o platformă politică, întărită de prezența camerelor de filmat și a mass-media.

 

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: