Propagandă politică la universitate. Tema a ajuns în Parlamentul European

Sursă foto: europarl.europa.eu
Sursa foto: europarl.europa.eu
Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut un discurs în Parlamentul European, în cadrul căruia și-a exprimat solidaritatea cu profesorii și studenții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, ca urmare a atacurilor lansate și a mesajelor incitatoare la ură promovate de AUR.
”În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, mi-am exprimat solidaritatea cu profesorii și studenții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, ca urmare a atacurilor lansate și a mesajelor incitatoare la ură promovate de AUR, prin materiale de propagandă politică, cu ocazia începerii anului universitar, solicitând, totodată, sprijinul Comisiei Europene.
Așa cum am susținut în plenul legislativului european de la Strasbourg, orice pas înapoi în ceea ce înseamnă protejarea libertății de gândire din mediul academic înseamnă un pas înapoi în protejarea democrației și a valorilor europene”, a spus el.

AUR îi îndeamnă pe studenții SNSPA să renunțe la studii

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îl acuză pe George Simion, liderul partidului AUR, de atacuri „legionaro-fasciste” la adresa universităților, după ce unii simpatizanți ai formațiunii ar fi împărțit pliante în care le cereau studenților să renunțe la cursuri și să se înscrie în partid.

„Luni, 2 octombrie 2023, la deschiderea noului an universitar, susținători ai partidului AUR au distribuit pliante, în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în care promovează partidul, îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în AUR”, anunță SNSPA, într-un comunicat de presă.

De altfel, rectorul SNSPA a venit cu un mesaj foarte dur, susținând că George Simion e un politician de „factură legionară”.

„NU este o noutate faptul că politicienii nedemocrați sunt deranjați de universități, de gândirea critică și cercetările serioase. Pe această logică, duminică, 1 octombrie 2023, într-o emisiune de televiziune, preşedintele AUR George Simion, politician de factură legionară, a amenințat că va veni la sediul SNSPA. Luni, 2 octombrie 2023, cu ocazia deschiderii noului an universitar, George Simion, președintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA și să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităților. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic.  Susținătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenți să renunțe la studiile universitare și să se înscrie în partidul AUR”, a precizat Remus Pricopie, potrivit comunicatului de presă.


Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL