VIDEO Vladimir Ionaș explică motivele scăderii AUR în sondaje: Nu a reușit să se mobilizeze să aibă candidați în țară

 

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Vladimir Ionaș, directorul Avangarde, a comentat scăderea în sondaje a partidului lui George Simion.

„Sunt două motive aici: doamna Sosoacă și partidul domniei sale, dar mult mai importantă a fost decizia aceasta a comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. Interesul legat de primării, consilii locale, de alegeri locale în sine au acoperit orice discuție despre alegerile europarlamentare. Și când vorbim de alegeri locale, aici nu mai contează valori, principii, ideologii, e vorba de interesul cetățenilor referitoare la primar. Contează foarte mult omul. Partidul AUR nu a reușit să se mobilizeze în toată țara să aibă candidați, să aibă oameni cunoscuți în comunitățile locale și evident că oamenei se duc către acele partide care au astfel de candidații, pe care îi respectă și ei. Și scăderea e o chestie o chestiune naturală care se întâmplă. Probabil, inclusiv analizele pe care cele două partide mari le-au avut le arăta că este o mișcare extrem de bună această comasare a alegerilor, a afirmat sociologul.

Legat de posibilitatea ca în Parlamentul European să intre un partid nou, Vladimir Ionaș a arătat că acest lucru este greu de crezut.

„Cu excepția doamnei Șoșoacă, care are o șansă importantă, mă îndoiesc. În ce privește Partidul Ecologist Român, până în momentul de față nu am văzut vreun interes major al publicului în în sondajele de opinie, dar întotdeauna pot apărea surprize, dar nu până acum,         a explicat Vladimir Ionaș.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: