Viitorul comisar pentru Concurenţă vrea să impulsioneze competitivitatea companiilor din UE

Sursa foto: The European Conservative

Uniunea Europeană ar trebui să îşi revizuiască regulile în domeniul fuziunilor pentru a permite apariţia unor firme europene care să poată concura cu giganţii globali, a declarat viitorul comisar european pentru Concurenţă, Teresa Ribera, informează Bloomberg.

Teresa Ribera le-a spus parlamentarilor europeni că Directoratul General pentru Concurenţă din cadrul Comisiei Europene ar trebui să îşi adapteze abordarea cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul fuziunilor, pentru a impulsiona „competitivitatea companiilor din UE”.

„Obiectivul meu este să asigur că activitatea de control asupra fuziunilor conferă o pondere adecvată nevoilor economiei UE şi reflectă obiectivele de politică generală şi realităţile de pe piaţă”, a scris Teresa Ribera în răspunsurile sale la întrebările eurodeputaţilor, care au fost publicate miercuri.

Actualul ministru spaniol al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, urmează să fie audiată de parlamentarii europeni în data de 12 noiembrie, pentru a fi confirmată în postul de vicepreşedinte executiv responsabil pentru politica în domeniul Competiţiei. Ribera va prelua portofoliul ocupat de Margrethe Vestager, renumită pentru că s-a luptat cu o serie de mari companii americane din domeniul tehnologiei.

În răspunsurile sale, Teresa Ribera a spus că acele firme din Silicon Valley care au fost urmărite cu atenţie de Bruxelles în ultimele deceniu, inclusiv Apple Inc., Google, Amazon.com Inc, Meta Platforms Inc. şi Microsoft Corp., vor continua să se confrunte cu o „punere viguroasă în aplicare” a Regulamentului privind pieţele digitale.

Normele, care prevăd limite clare cu privire la ce pot şi ce nu pot face aceste firme, vin cu amenzi potenţiale mari, de până la 10% din cifra de afaceri globală, sau de 20% în cazul unor încălcări repetate, pentru cei care încalcă legislaţia europeană. Apple şi Meta au fost avertizate deja în mod oficial că trebuie să îşi modifice serviciile pentru a respecta regulile europene, în caz contrar riscând să fie amendate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: