Violatorul celor două surori de 10 și 12 ani din Brașov a fost condamnat la 35 de ani de închisoare

inchisoare
Sursa foto: pixabay

Bărbatul care în urmă cu un an a răpit şi violat în 2022 două surori de 10 şi 12 ani, din localitatea braşoveană Vama Buzăului, a fost condamnat definitiv la 35 de ani de închisoare sub acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor. De asemenea, bărbatul trebuie să plătească victimelor sale cât un milion de lei, daune morale. În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut că le-a violat în maşină, în parcări, pe cele două fete, cea de 12 ani fiind violată în repetate rânduri, relatează News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins apelul declarat de bărbat, Constantin Zapan, împotriva deciziei pronunţate în septembrie de Judecătoria Braşov, prin care era condamnat la 35 de ani de închisoare.

Zapan a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor.

”În baza art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa principală cea mai grea de 19 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu o treime din celelalte pedeapse aplicate (10 ani închisoare, 10 ani închisoare, 2 ani închisoare, 15 ani închisoare, 7 ani închisoare, 4 ani închisoare), respectiv 16 ani închisoare, pedeapsa rezultantă principală fiind de 35 de ani închisoare. În baza art. 60 C.pen. constată că pedeapsa rezultantă depăşeşte maximul general de 30 ani al pedepsei închisorii, motiv pentru care inculpatul va executa pedeapsa rezultantă principală de 30 de ani închisoare.”, a stabilit în septembrie Judecătoria Braşov.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL