Viorica Dăncilă povestește că a fost „controlată la piele” pe aeroportul din Londra când era premier

Sursa foto: Viorica Dăncilă

Incidentul, care a fost unul nu doar jenant, ci și cu risc de scandal diplomatic, a avut loc cu ocazia unei călătorii pe care doamna Dăncilă, premier pe atunci, o făcea spre SUA, cu un avion de linie cu escală pe aeroportul Heathrow. În timp ce doamna Dăncilă stătea în sala de așteptare, au venit doi angajați ai aeroportului și au anunțat-o că va fi supusă unui control aleatoriu, corporal și de bagaje, ne natura prevenției unui incident terorist ori de spionaj.

”A fost cea mai umilitoare postură în care m-am aflat vreodată, să fiu supusă controlului, inclusiv corporal, inclusiv în bagajul pe care îl aveam, pentru că biletul meu fusese marcat pentru aceste controale aleatorii. Nu a fost vina britanicilor, pentru că biletul fusese marcat de cei din România, nu de ei. Și nu cred că a fost o întâmplare, o coincidență. În primul rînd, serviciul de protocol al guvernului, cel care achiziționase biletele, avea obligația să se asigure că ele nu sunt marcate. De ce nu a făcut-o nu știu. Dar dacă mă prevalam atunci de statutul politic și diplomatic și făceam scandal, vă dați seama cum ar fi sunat titlurile în presa internațională? S-ar fi crezut că serviciile secrete britanice primiseră vreo informație compromițătoare despre mine sau așa ceva, s-ar fi speculat intens, ar fi însemnat să târăsc România într-un scandal imens exact când dețineam președinția rotativă a Consiliului UE și înaintea alegerilor europarlamentare. Posibil ca asta să se fi și urmărit, declanșarea unui scandal, de către cei care. Nu s-a dorit din start această vizită a mea la Washington” a povestit doamna Dăncilă la un post de televiziune.

Vizita în SUA fusese mai mult una neoficială, în interes electoral, pentru a se contura latura internațională a doamnei Dăncilă în ochiul alegătorilor români – dar asta nu înseamnă că trebuia să se ajungă la „control la piele”. Statul paralel accesase zone ce ar trebui rezervate strict intimității, ceea ce nu se face, indiferent de neînțelegerile inerente din politică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: