Vreme neobișnuită în majoritatea regiunilor. Cât ne bucurăm de temperaturi de primăvară

Prognoza meteo
Sursă foto: Unsplash

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade Celsius. Va ploua în vestul şi nordul ţãrii, local în centru şi sud-vest şi doar izolat în rest. La munte se vor semnala precipitații mixte.

Miercuri, 17 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 3 grade, cu valori mai ridicate în vestul şi sud-estul teritoriului pânã spre 5…8 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în aproape toatã ţara şi local vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie în vest, centru şi nord şi pe alocuri în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-vest.

În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul se va intensifica din nou la munte, astfel, mai ales în a doua parte a intervalului, pe creste vor fi rafale de peste 70…80 km/h, iar local şi temporar va prezenta intensificãri şi în regiunile vestice şi estice, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zonele joase de relief, izolat se va forma ceaţã.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: