Sediul Antena3 a trecut în proprietatea statului

Statul a preluat o clădire din proprietatea Institutului de Chimie Alimentară în contul prejudiciului de 60 milioane euro stabilit în dosarul de spălare de bani în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Surse din cadrul instituţiilor care se ocupă de recuperarea prejudiciului au arătat că imobilul aflat pe strada Bucureşti Ploieşti nr 25-27 a fost întabulat „pe statul român”, scriu jurnaliștii Gândul.info

Asta înseamnă că a început recuperarea prejudiciului în Dosarul ICA, potrivit unor surse Gândul. Clădirea face parte din lotul de proprietăţi pentru care instanţa a dispus confiscarea în Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat. La această adresă funcţionează redacţia postului de televiziune Antena 3.

În august 2014, omul de afaceri în vârstă de 67 de ani a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA. Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. Totodată, lui Voiculescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL