Vremea, 16 septembrie. Va continua să plouă în mai multe regiuni din țară, inclusiv în județele afectate de inundații

Sursa foto: Pexels

Luni, 16 septembrie 2024, în multe dintre județele țării vremea va deveni instabili și se vor înregistra ploi.

În multe dintre județele țării vom avea parte de instabilitate atmosferică și precipitații.

Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. În Delta Dunării va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp.

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

După ora 10:00, șansele de precipitații rămân ridicate în Banat și Dobrogea și temporar și în alte județe.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor de 9-16 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor situa între 14-24 de grade Celsius.

 De menționat că zona afectată de inundații din Moldova se află în continuare sub Cod Galben de precipitații, până la ora 10.00.  ”În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp”, potrivit ANM.

Tot până la ora 10.00, este Cod Portocaliu în Delta Dunării, unde va ploua torențial.

În București, vremea va aduce un cer parțial înnorat, iar vântul va sufla slab și moderat. Șansele de precipitații sunt mici, dar existente. Valorile din termometre vor indica aproximativ 21 de grade Celsius.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: