METEO Caniculă și zăpușeală în vest, sud și zona centrală. Vântul devine mai activ

Sursa foto: Unsplash

Ziua de vineri ne aduce caniculă și multă zăpușeală în vest, în sud și zona centrală. Doar pe la munte e posibil să vină o aversă-două, iar vântul este ceva mai activ în sudul și în sud-vestul țării.  

Maximele pleacă de la 24 de grade pe litoral și ajung la 38 de grade în vestul României.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici atmosfera se menține însorită, dar temperaturile scad față de ieri. Chiar și așa, în Bărăgan se face foarte cald. Se ating 33 de grade și disconfortul termic rămâne destul de ridicat. Cel mai bine o să fie pe litoral – cel mult 26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o zi frumoasă și o amiază călduroasă, cu 31-32 de grade. La noapte se înseninează complet și minimele ajung la 17-18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri. Temperaturile urcă până la 30-31 de grade. Norii apar destul de rar și nu sunt semne de ploaie. Ieri vântul a bătut destul de tare, dar astăzi nu prea se simte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se încălzește față de ziua trecută. Maximele depășesc 30 de grade. Crește și disconfortul termic. Doar în zonele de munte s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată.

În vestul țării aerul se încinge foarte tare. După prânz se instalează canicula. Se ating 38 de grade la umbră și atmosfera devine sufocantă. La munte pot să apară câțiva nori de ploaie, dar asta în a doua parte a zilei.

Și în Transilvania o să fie exagerat de cald pentru această perioadă. Canicula ajunge și aici, iar la Alba Iulia sunt anunțate 37 de grade. În plus, disconfortul termic o să fie foarte ridicat, iar în vestul Carpaților Meridionali, mai pe seară, vor fi ceva condiții de ploaie.

În Oltenia urmează încă o zi fierbinte, cu soare, multă zăpușeală și 36-37 de grade în termometre. Nu uitați că acestea sunt valori măsurate la umbră, pentru că la soare o să fie mai cald de atât.

În ținuturile sudice temperaturile pierd câteva grade față de ieri, dar chiar și așa vremea rămâne foarte caldă. Se ating 34-35 de grade, iar indicele de confort termic depășește pragul critic și aerul devine greu de respirat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: