METEO. Cum va fi vremea. Zonele unde vor fi ploi și rafale puternice de vânt

Ploi
Sursa foto: Pixabay

Ziua de luni aduce vreme călduroasă în sud-vest, în sud și în zonele estice. Maximele pleacă de la 23…24 de grade în depresiuni și ajung pe la 33 de în sudul României.

Ploile apar după-amiază la deal și la munte, după care se extind treptat și în celelalte regiuni. Vor lăsa în urmă 25…30 de litri de apă pe metru pătrat. Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici urmează o zi destul de însorită, cu temperaturi un pic mai ridicate decât duminică și un vânt mai activ pe litoral. La noapte o să plouă în unele zone. Vor fi și descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o amiază caldă, cu soare și maxime de 30…31 de grade. Mai târziu se adună norii. Apar ceva averse, care se extind și se intensifică după lăsarea nopții. În nordul Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât duminică. Temperaturile urcă până la 30 de grade. Avem soare și vreme bună în prima parte a zilei. Apoi atmosfera devine instabilă. O să plouă destul de mult în orele serii și pe timpul nopții.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: