METEO Vremea azi, 9 martie. Temperaturile cresc

Prognoza meteo
Sursă foto: Unsplash

Vremea se încălzește sâmbătă, 9 martie. Avem o zi destul de plăcută, soare, ceva înnorări și poate câțiva stropi de ploaie în zonele deluroase.

Și la munte s-ar putea să apară precipitații slabe, iar maximele pleacă de la 7…8 grade în depresiuni și ating 14…15 grade în vestul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare. Norii vin și trec, dar nu o să plouă. Temperaturile câștiga 2…3 grade față de vineri și ajung la 11 în zona Bărăganului. Cerul se înseninează după lăsarea nopții, iar duminică în zori vor fi în jur de 0 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem soare, vreme bună și înnorări trecătoare în unele zone. Nu sunt anunțate ploi și se încălzește față de ziua trecută. Temperaturile urcă până la 12 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o dimineața cam rece, dar atmosfera se dezmorțește mai tărziu. Nu prea vedem norii, vântul adie plăcut și se face mai cald decât vineri. Maximele ajung pe la 10…11 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem un pic ceață la începutul zilei. Apoi se arată și soarele printre nori, iar temperaturile depășesc mediile perioadei. În Zalău și în Baia Mare se vor atinge 12 grade.

Și în ținuturile vestice sunt condiții de ceață dimineața, dar atmosfera devine plăcută după prânz. Avem vreme frumoasă și temperaturi în creștere. Vineri au fost 8…9 grade. Sâmbătă, maximele ajung la 14, poate 15 grade.

În Transilvania este cam frig în orele dimineții, în special în depresiuni. Amiaza ne aduce vreme schimbătoare, temperaturi un pic mai ridicate decât ieri și până la 11 grade în vestul provinciei. Vântul se intensifică în zonele de munte.

În sud-vest se încălzește simțitor. După cele 5…6 grade înregistrate vineri, sâmbătă temperaturile ajung la 12…13 grade. În dealurile Olteniei s-ar putea să apară o ploaie slabă, trecător, dar în ansamblu avem soare și timp frumos.

Un aer mai cald ajunge și în sudul României. Avem o zi plăcută, câțiva nori, dar fară ploi și până la 14 grade în Lunca Dunării.

Vremea se încălzește în București

În București se face mai cald decât vineri. Amiaza ne aduce atmosferă însorită, vânt domol și 13 grade în termometre. Urmează o noapte destul de rece, cu 1 grad în centru și -2 grade la marginea orașului.

Citeste mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL