METEO Sunt în vigoare două avertizări de caniculă, iar temperaturile vor atinge și 40 de grade

Sursa foto: Unsplash

Joi, 11 iulie, vremea va rămâne extrem de călduroasă și va deveni din ce în ce mai greu de suportat în cea mai mare parte a țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 

În plus, meteorologii au emis două avertizări de caniculă: cod galben și cod portocaliu, care vor fi în vigoare pentru majoritatea zilei de astăzi, în aproape toată țara.

Temperaturile se vor menține, astfel, ridicate, însă local vor exista și intervale cu ploi torențiale și descărcări electrice în unele zone ale țării, fiind proconizate precipitații în Moldova, Transilvania, Dobrogrea și Muntenia. În aceste zone, meteorologii anticipează, pe lângă ploi torențiale de scurtă durată și descărcări electrice, și grindină.

Vântul va sufla slab spre moderat în cea mai mare parte a zilei, însă local se vor înregistra intensificări ale rafalelor pe durata ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 40°C, iar valorile minime se vor încadra între 15 și 24 de garde Celsius.

În București, vremea va rămâne caniculară și astăzi, iar Indicele Temperatură – Umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, însă șansele de ploaie vor fi reduse pe tot parcusul zilei.

Vântul va avea rafale de o intensitate slabă spre moderată, iar cerul o să fie în majoritate senin.

Temperaturile maxime se vor încadra între 38-39°C, iar minimele vor atinge între 22 și 23 de grade Celsius.

În zona muntoasă, vremea va rămâne, de asemenea, călduroasă, însă în a doua parte a zilei ar urma ca cerul să fie acoperit de nori, moment în care, local, vor avea loc averse acompaniate de descărcări electrice.

Vântul la sufla slab până la moderat, și se va intensifica pe perioada averselor.

Temperatura maxima se va situa între valorile de 25 și 28°C, iar minimele vor fi între 20 și 18 grade Celsius.

În zona de litoral, vremea va fi, de asemenea, călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 35 de grade, iar noaptea va fi una tropicală, cu minime cuprinse între 23 și 26°C.

Temperatura apei mării va fi de asemenea ridicată, numai bună pentru bălăceală, situându-se între 25 și 27 de grade Celsius.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: