Zece persoane arestate preventiv în dosarul de trafic de droguri în care au avut loc percheziţii în Arad şi Timiş

Sursa foto: Pixabay

Zece persoane au fost arestate preventiv în dosarul de trafic de droguri în care au avut loc percheziţii în judeţele Timiş şi Arad. O altă persoană a primit mandat de arestare în lipsă, alte trei sunt arestate la domiciliu, iar două sunt cercetate sub control judiciar. Procurorii şi poliţiştii au găsit la locuinţele acestora diferite cantitati de droguri, dar şi arme.

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea a 15 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un inculpat, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată”, se precizează într-un comunicat de presă, de marţi, al DIICOT.
Timp de un an, suspecţii au procurat, deţinut, depozitat şi vândut diferite tipuri de droguri, direct în stradă.
”S-a reţinut că, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, inculpaţii au procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut droguri de mare risc (cocaină, 3 CMC cunoscut sub denumirea de cristal şi ecstasy), droguri de risc (canabis) şi substanţe cu efect psihoactiv (2 MMC) consumatorilor de pe raza judeţului Arad, pentru sume cuprinse între 100 şi 1.200 lei. Din actele de cercetare penală a rezultat faptul că, aceştia, individual sau cu sprijinul altor inculpaţi în cauză, au comercializat cantităţile de droguri şi substanţe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul”, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 600 grame cocaină, 280 grame 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame substanţă psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 telefoane cu sim, 7 cântare electronice de mare precizie, sumele de 74.960 lei, 13.400 euro şi 20 lire sterline, mai multe bijuterii, 2 pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum şi alte mijloace de probă. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a 6 autoturisme.
În cursul zilei de marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerile  formulate de către procurorii DIICOT Arad, de arestare preventivă a 10 inculpaţi şi arestarea la domiciliu a altor 3. Faţă de un inculpat care se sustrage urmăririi penale, a fost formulată propunere de arestare preventivă în lipsă.
Totodată, pentru alţi doi inculpaţi procurorii DIICOT Arad au dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: