Zeci de elevi olimpici din Alexandria au trecut printr-o experienţă inedită în Bucureşti

Sursă foto: Facebook/ UNATC I. L. Caragiale

Experiență inedită pentru 50 de olimpici din Alexandria! Elevii au descoperit lumea teatrului, a filmului şi a muzicii.

În cadrul programului educativ România Inteligentă, aceştia au putut să participe la atelierele de improvizaţie ale studenţilor de la actorie, au văzut cum se realizează un film și au asistat la repetițiile Filormonicii George Enescu, la Ateneul Român. Ziua s-a încheiat misterios, la un escape room din Bucureşti.

Elevii au avut parte de un tur ghidat la Facultatea de Teatru, apoi la Facultatea de Film. Aceștia au fost prin sălile de curs pentru actorie, canto și vorbire.

Ana Maria este eleva în clasa a 12-a și își dorește ca din toamnă să studieze la Universitatea de Arte Teatru si Cinematografie.

”Mi se pare frumos totul, decorul, e unic. M-am gândit la coregrafie pentru că iubesc dansul. Eu mă axez pe cunoștințele mele și sper să reușesc ceea ce îmi doresc”, a mărturisit Ana Maria, elevă.

”Dorim ca acel candidat sa fie el însuși, să își dorească să exprime ceva universal valabil despre ființa umană. Apreciem vizitele care ni se fac, mai ales cele care au legătură cu performanța, precum cea de azi”, a mărturisit Thomas Ciocșirescu, prodecan Facultatea de Teatru.

Pentru elevii care iubesc cinematografia, profesorii au pregătit un film realizat în anii ’70.

19.57 Daca vor sa fie povestitori in imagini, pentru ca filmul te poate atinge, daca vor sa vina si facă aceasta meserie, e grea. Dacă îți place, poți sa transmiți si altora ceea ce simți”, a mărturisit Sebastian Condurache, regizor.

Elevii au vizitat şi Ateneul Roman, unde au participat la repetitiile filarmonicii George Enescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: