Zi decisivă pentru Europa. Începe summitul NATO

Joi, într-un context de tensiune ce se resimte pe arena internațională, cauzat de criza din Ucraina, începe summitul NATO în Țara Galilor, unde vor participa 60 de şefi de stat, 70 de miniştri de Externe şi 70 de miniştri ai Apărării.

 NATO va lua măsuri pentru a-şi consolida apărarea la frontiera estică şi îşi va exprima sprijinul pentru Kiev cu ocazia summitului ce începe joi în Ţara Galilor, văzându-se nevoită de criza ucraineană să efectueze cea mai radicală modificare de strategie faţă de Rusia de după încheierea Războiului Rece, potrivit reuters, citat de agerpres.

Miercuri, președintele Traian Băsescu, după ședința CSAT, a transmis faptul că va comunica NATO că în cadrul acestei ședințe a fost aprobată prezenţa pe teritoriul României a unor aeronave, împreună cu 200 de militari care, împreună aviaţia militară românească, vor asigura poliţia aeriană.

„Şedinţa CSAT a fost legată de prezenţa unor aeronave de luptă NATO pe teritoriul nostru, aeronave ce fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO care, împreună cu avioanele noastre, să asigure poliţia aeriană. Vor putea staţiona 200 de militari NATO în spaţiul de responsabilitate al României. Hotărârea a fost adoptată”, a transmis ieri seară președintele Băsescu. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: