UPDATE VIDEO Decizii la PSD: când va fi stabilit candidatul la prezidențiale

Sursa foto: Facebook / Captură video

UPDATE 15.36

 

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a anunţat vineri, după şedinţa conducerii partidului, că PSD se reuneşte pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri. Despre candidatura la prezidenţiale, Ciolacu a spus că decizia îi aparţine. Candidatul PSD va câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte, a dat asigurări el.

”S-a stabilit ca pe data de 24 august va fi congresul ordinal al PSD, mai sunt nouă judeţe care nu au avut conferinţe de alegeri şi în următoarea lună, pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne”, a spus Marcel Ciolacu.

Conform News.ro, liderul PSD a mai spus că se va face un calendar şi cu conferinţele judeţene, în această lună, pentru alegerea delegaţilor la Congresul PSD.

”Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce priveşte candidaturile, să fie candidaturi tot pe moţiune. O să fie o candidatură asumată a preşedintelui cu lista pentru vicepreşedinţi. Un singur lucru o să modificăm, la începutul Congresului, ca şi procedură legală, o să mărim numărul de vicepreşedinţi, de la 4 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi 8 vicepreşedinţi pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a arătat că pe 31 august va avea loc întâlnirea cu grupurile parlamentare pentru stabilirea priorităţior legislative în noua sesiune.

Marcel Ciolacu a mai spus că Consiliul Naţional a realizat şi o analiză a alegerilor, pe fiecare judeţ în partide.


UPDATE 15:01

Consiliul Politic Național al PSD este aproape de final. După o ora și jumătate, membrii CPN au început să iasă unul câte unul. Greii partidului au plecat și ei.

Paul Stănescu, secretarul general, și Gabriela Firea, șefa de la PSD București au grupului PSD de la Camera Deputaților.

Ședință scurtă cu final previzibil. Liste deschise pentru ambele candidaturi: la președinția partidului și la președinția României, afirmă surse.

Candidaturile se pot depune până la data Congresului din 24 august.

–––––––––––––

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat va reuni vineri la Bucureşti strânge laolaltă sute de membri care vor discuta ultimele detalii privind Congresul care va stabili noua conducere a PSD.

Totodată, la întrunirea de astăzi va fi luat în discuţie calendarul alegerilor prezidențiale, dar și cele parlamentare. Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi va fi însă numele candidatului la alegerile prezidențiale.

Conform unor surse PSNEWS, Marcel Ciolacu are prima șansă să devină candidatul PSD la preşedinţie, având susţinerea cea mai mari în interiorul partidului. „Dar totul va fi decis în discuţiile din cadrul Consiliului Politic Naţional”, a mai spus sursa citată.

Şedinţa CPN este programată la ora 13.00, la Parlament, unde sunt așteptați social-democrații care vor discuta și se vor pune de acord pentru Marele Congres de la finalul lunii august.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: