Ziua internaţională a salvatorilor de pe pârtiile de schi. Salvamont: Peste 1.500 de intervenţii de la începutul iernii

Sursă foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

În sezonul de iarnă 2022 – 2023 salvamontiştii români au intervenit la peste 4.000 de cazuri produse doar pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, iar de la începutul acestei ierni au intervenit la peste 1.500 de cazuri, a informat sâmbătă Salvamont România.

„Aceste cifre mai mult decât îngrijorătoare ne determină să tragem un permanent semnal de alarmă şi să vă invităm la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane. (…) Dacă apreciaţi activitatea Salvamont România, fiţi alături de noi în campania de reducere a accidentelor montane şi, măcar în acest weekend, lăsaţi-ne să îngheţăm şi să tremurăm degeaba cele 8 – 10 ore de patrulare pe pârtiile de schi, făceţi-ne să ne simţim inutili şi să vedem şi cum e o zi în care să nu vedem oameni trişti şi plini de durere”, a transmis Salvamont România, pe pagina oficială de Facebook.

Conform sursei citate, România se poate mândri că este printre ţările care au abordat sistemul de salvatori cu activitate complexă, salvamontiştii fiind pregătiţi şi atestaţi profesional să salveze în munte, în orice situaţie şi în orice perioadă a anului.

Mai mult, subliniază sursa citată, multe echipe Salvamont şi-au pregătit personalul pentru a salva din peşteri, din instalaţiile de transport pe cablu, din lacurile alpine sau peşterile scufundate, să formeze şi să lucreze cu câini de avalanşă, să fie operatori de drone, totul pentru a asigura servicii de salvare de cel mai înalt nivel profesional.

„Salvamont România este singura structură de salvare montană din ţara noastră membră de gradul A, cel mai înalt, în cele trei mari comitete de salvare montană: CISA – Comitetul Internaţional de Salvare Alpină, FIPS – Federaţia Internaţională a Salvatorilor pe Pârtiile de Schi şi IEDO – Organizaţia Internaţională de Salvare cu drone”, menţionează sursa citată.

Pe 10 februarie este Ziua internaţională a salvatorilor de pe pârtiile de schi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL