Ziua și gafa: cum a reușit Mircea Geoană să se facă din nou de râs

sursa:facebook

Mircea Geoană continuă să demonstreze că nu învață din propriile greșeli, reușind din nou să se facă de râs printr-o nouă gafă. De data aceasta, s-a numit din nou „decrețel” – o etichetă pe care a mai folosit-o greșit în trecut și pentru care i s-a atras atenția. Cu toate astea, în emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3, el a folosit din nou termenul, atunci când și-a povestit adolescența de la un liceu prestigios din București.

Pentru a fi clari – de ce este o greșeală modul în care folosește Geoană termenul? Foarte simplu: „decrețel” este un atribut oferit generației născute după decretul din 1966 al lui Ceaușescu, care a interzis avorturile. Însă, Geoană este născut în 1958 și evident, nu face parte din acea generație. Cu toate acestea, el insistă să folosească un termen care nu i se atribuie, oferindu-ne nu doar gafă după gafă prin aparițiile sale la televizor, dar și mai rău – gafe care se tot repetă și pe care nu se învață minte să nu le mai repete.

Aceasta nu este singura eroare majoră din lungul său șir de gafe publice – care se mărește de la o apariție TV la alta. Cine poate uita episodul penibil în care i-a urat „sănătate” Regelui Mihai, deși acesta a decedat încă din 2017? Ca și cum acest moment nu ar fi fost suficient, Geoană a reușit să îl descrie pe fostul monarh drept „înalt ca bradul”, omițând a doua parte a proverbului, „prost ca gardul”, ceea ce a transformat omagiul său într-o declarație ridicolă.

Totodată, a făcut o remarcă nepotrivită și lipsită de respect la adresa fostului său contracandidat la prezidențiale din 2009 – Traian Băsescu, afirmând despre el că ar fi ” într-o zonă de degradare biologică”, afirmație care pur și simplu nu se face, chiar dacă această persoană ți-a fost sau nu, adversar politic.

Greșelile repetate ale lui Mircea Geoană demonstrează nu doar lipsa de atenție la detalii, ci și incapacitatea sa de a se corecta și de a se pregăti pentru aparițiile publice. Într-un context politic serios, gafele lui îl fac necredibil ca lider și candidat la prezidențiale, lăsând loc de întrebarea: Dacă ar ajunge președinte, oare ce gafe ar fi capabil să facă pe plan internațional?

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: