Zonele din București în care un loc de parcare a ajuns să coste mai mult decât o garsonieră

Sursa foto: Unsplash

În București circulă 1,8 milioane de mașini pentru care există doar 250.000 de locuri de parcare. Așa se explică de ce locurile de parcare din complexurile rezidențiale – cele din subsol sau de lângă bloc – au ajuns la prețuri uluitoare. Variază de la 5.000 la 60.000 de euro, în funcție de zona în care se află.

Într-un complex rezidențial din Sectorul 6 al Capitalei, prețul pentru un loc de parcare începe de la 5.000 de euro și ajung chiar și la 13.000 de euro, la care se adaugă TVA.

Antoanela Coșma, reprezentant al dezvoltatorului: În prețul unui loc de parcare avem influența terenului, mai scump în nord decât în sud, avem costurile construcției, mai multe instalații, costuri mai mari. Avem necesitatea de a parcă: dacă avem unde parca, costul e mai mic, nu avem unde, costul e mai mare.

Locurile de parcare sunt scumpe aproape în toate ansamblurile rezidențiale din București. Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, sunt complexuri de lux în sectorul 4 unde parcările depășesc suma de 14.000 de euro, iar altele din sectorul 1 care ajung chiar și la suma de 30.000 de euro. Există și gama premium la parcări, acolo unde un loc costă la fel de mult cât o garsonieră. Un exemplu ar fi în zona Lacului Floreasca, acolo unde locul de parcare costă chiar și 59.000 de euro. În acest complex însă, prețul unui apartament ajunge la trei milioane de euro.

Beatrice Dumitrașcu, reprezentant al dezvoltatorului: Sunt costuri imense pentru a face toate aceste subsoluri. Costurile cu terenul, la finalul zilei, dau niște cifre care trebuie să intre în parametri. Noi am vândut atâtea locuri de parcare cât ne-am propus. Dar nu spun că la finele acestei dezvoltări nu vom rămâne cu locuri de parcare, pentru că nu este o garanție. Dar ele pot fi păstrate, să fie date pentru zona de comercial.

Tarifele ridicate au făcut ca spațiile să se vândă destul de greu, însă dezvoltatorii imobiliari au găsit și alte soluții.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: