Fonduri europene pentru crescătorii de animale: 2.000.000 euro/proiect!

ferma animale
Foto: Facebook

Un program de finanțare din fonduri europene așteptat de crescătorii de animale va fi lansat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în 20 decembrie.

Este vorba despre intervenția DR-20 – „Investiții în sectorul zootehnic”, din cadrul PS PAC 2023-2027, care vizează consolidarea orientării către piață și sporirea competitivității fermelor agricole.

„Această inițiativă are ca obiectiv îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor zootehnice, modernizarea sectorului agricol prin stimularea cercetării, tehnologiei și digitalizării, precum și creșterea valorii adăugate a produselor agricole prin procesarea acestora la nivelul fermei”, se arată într-un comunicat al MADR remis marți redacției AgroTV.

Programul, finanțat din fonduri europene, este deschis fermierilor, cooperativelor agricole, societăților cooperative și grupurilor/organizațiilor de producători recunoscute de MADR.

Sprijinul nerambursabil este acordat fermierilor, excluzând persoanele fizice, cu o valoare maximă de 2.000.000 euro/proiect. Pentru proiectele axate exclusiv pe achiziția de utilaje și echipamente agricole, sprijinul public poate atinge suma de 300.000 euro/proiect. Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de maximum 65% din costurile eligibile per proiect, contribuind astfel la susținerea investițiilor în sectorul zootehnic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: