Ilie Năstase, despre Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată! Fiecare e pe felia lui”.

Zilele trecute, pe 23 august, s-au împlinit 50 de ani de când Ilie Năstase devenea primul număr unu din istoria ATP. Fostul mare campion a vorbit despre această performanță, dar și despre Simona Halep, suspendată în prezent din circuit.

La 23 august 1973, Năstase era numărul unu mondial. A stat în fruntea clasamentul 40 de săptămâni, doar Simona Halep, 64 de săptămâni ca număr unu WTA, l-a depășit pe „Nasty”.

Simona Halep a fost exclusă și de la US Open 2023, deși înaintea tragerii la sorți era pe lista participantelor.

Ilie Năstase, despre Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată! Fiecare e pe felia lui”. Ce spune și despre revenirea lui „Simo” în circuit

„Simona Halep nu m-a depăşit niciodată pe mine, ea le-a depăşit pe fete, eu sunt la băieţi, nu am eu treabă cu Halep. Că a stat ea 64 de săptămâni şi a luat două Grand Slam-uri, sau eu am luat două şi cinci la dublu… Nu, fiecare este pe felia lui, nu vreau să mă compar cu nimeni. Mie mi-a făcut plăcere să joc tenis, câte am câştigat, alea sunt, vreo 58 nu mi le-au recunoscut, pentru că era înainte de ATP. Dacă cineva câştigă peste 100 de turnee cred că e în regulă, nu am nicio problemă să mă compar. Pentru că nu sunt mulţi care au câştigat 100 de turnee” a spus Ilie Năstase pentru Agerpres.

Acesta a vorbit și despre revenirea Simonei Halep, suspendată după un control de doping efectuat la US Open 2022.

„Eu nu ştiu mare lucru, ce ştiţi dumneavoastră ştiu şi eu. Trebuie aşteptat, să vedem ce decizie iau şi dacă se mai poate face ceva cu avocaţii, nu ştiu. Dacă are şanse de revenire? Nu mai contează domnule, ea a fost numărul 1 mondial şi dacă numărul 500 bate astăzi pe numărul 1 mondial nu se supără nimeni, să ştiţi. Eu cred că are şanse să revină în circuit pentru că este tânără, am văzut că a rămas în contact cu tenisul, nu a plecat pe munte undeva, să rămână închisă. În niciun caz nu este sfârşitul carierei pentru ea” a mai spus Ilie Năstase.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: