EXCLUSIV Comparație incendiară din PNL privind OUG a primarilor „E ca legalizarea prostituției”

În contextul intrării în vigoare a ordonanței de urgență care permite aleșilor locali să schimbe formațiunea politică din care fac parte fără a își pierde mandatul, la PNL s-a instalat panica.

Unul dintre efectele crizei prin care trec liberalii s-a concretizat în propunerea pe care liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, a făcut-o astăzi foștilor colegi din USL:

Noi toţi am fost aleşi pe lista USL. Şi dl Victor Ponta a fost ales deputat pe lista USL. Mai mult decât atât, cred că nici în visele lui cele mai frumoase nu-şi putea închipui că o să ajungă premier dacă PSD candida singur şi lua 35% sau 40%. Hai să ne dăm cu toţii demisia! Ce ziceţi? Hai să facem alegeri anticipate! Că toţi suntem aleşi pe lista USL“, a spus Puiu Hașotti în plenul Senatului.

Se pare că propunerea a fost una serioasă. Unul dintre senatorii liberali a declarat pentru PSnews.ro că ar fi de acord cu o asemenea propunere.

 „A venit pur și simplu ca răspuns la modul în care cei de la PSD consideră că ei sunt continuatorii de drept ai USL, USL care a fost desființat, și cum printre niște mijloace imorale, chiar și ilegale, încearcă să creeze altfel de majorități, încearcă să schimeb configurația scenei politice la nivel local. Cu alte cuvinte, denaturează prin ceea ce fac, prin ordonanța aceasta, rezultatele alegerilor. Ca lucrurile să fie clare, asta era propunerea domnului Hașotti. 

Poate e discutabil dacă e momentul, dacă avem nevoie de așa ceva acum, dar cu siguranță din punct de vedere moral e cel mai mare gest de moralitate care l-ar face clasa politică din România după Revoluție.

Primarii au ales unde vor să fie când au candidat. Au fost și sunt înscriși în câte un partid. Primarii au făcut alegerea.

Aș numi asta într-un fel, sper să nu jignesc pe nimeni, seamănă cu legalizarea prostituției. Adică trădări se practică orcicum, dar hai să o și legalizăm”, a spus în exclusivitate pentru PSnews.ro, senatorul liberal Cătălin Boboc.

PNL și PDL se află în fața unei perioade dificile, având în vedere că aleșii locali vor să migreze în masă spre PSD sau PLR. De altfeL, Secretarul General al PNL, Marian Petrache, a avertizat asupra riscului ca partidul să fără primari.

Alianța Creștin-Liberală a anunțat că va ataca OUG pe toate căile, chiar făcând plângere penală parlamentarilor din Comisiile care au elaborat OUG-ul.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: