EXCLUSIV Mobilizare în ACL. Ce măsuri iau aceștia împotriva OUG privind traseismul

Cei doi secretari generali ai PNL și PDL, Marian Petrache, respectiv Gheorghe Flutur, au transmis o circulară internă co-președinților filialelor PNL-PDL prin care sunt prezentate acțiunile juridice întreprinse de ACL referitoare la ordonanța de urgență cu privire la traseismul politic.

Liderilor locali ai celor două partide li se aduc la cunoștiință acțiunile juridice întreprinse de ACL referitor la OUG cu privirela traseismul politic. Conform documentului, ACL urmează să depună, după publicarea în Monitorul Oficial a OUG 45/2014 o sesizare către Curtea de Apel în contencios administrativ în cadrul căreia să invoce excepția de neconstituționalitate, dar și către Avocatul Poporului, pentru ca acesta să sesizeze Curtea Constituțională.

ACL va depune și plângeri penale pentru abuz de putere împotriva ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, ministrului Dezvoltării și Administrației Publice, Liviu Dragnea, dar și împotriva premierului Victor Ponta.

Circulara ACL

Conform documentului, cei de la ACL speră ca, în următoarele 45 de zile, OUG să fie declarată neconstituțională. Secretarii generali ai celor două partide avertizează organizațiile locale că „odată cu invalidarea OUG la Curtea Constituțională, aleșii locali ce și-au manifestat în scris o altă opțiune politică, în această perioadă, decât cea pe care au fost aleși, își vor pierde mandatul”.

Președinților de organizații locale li se solicită, ca „în perioada 29 august – 3 septembrie 2014 să organizați întâlniri cu toți aleșii locali din județul dumneavoastră (primari, consilieri județeni și locali, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene) și să le explicați consecințele schimbării opțiunilor politice din această perioadă.”

Liderilor locali sunt obligați de conducerile PNL și PDL ca până vineri, 5 septembrie, să comunice data la care au avut loc aceste întâlniri precum și  rezultatul lor.

Circulara ACL 2

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: