EXCLUSIV Marile procese financiare în care sunt târâte partidele din România

După PNL, creditorii trec la execuția PSD și PDL. Jurnalist Evz, printre cei care ar putea executa creanțele PDL.

După ce PSnews v-a prezentat în exclusivitate situația fără precedent în care se află în acest moment PNL, partid care a început să fie executat pe bandă de către Relu Fenechiu și Mihai Volintiru, se pare că în aceeași situație se află și celelalte două mari partide politice, PSD și PDL.

Probleme cu creditorii se pare că nu au doar liberalii, având în vedere că în justiție sunt numeroase dosare deschise în care PSD și PDL au calitatea de pârâți.

După cum se poate observa, majoritatea companiilor care ar putea să execute creanțele PSD și PDL vine din zona serviciilor de consultanță în comunicare. După ce aceste companii i-au învățat practic pe politicieni să comunice și cum să relaționeze cu mass media, partidele se pare că evită, deja de ani buni, să își plătească facturile către furnizorii de servicii.

Citește și: EXCLUSIV Creditorii încep JIHADUL împotriva PNL. Fenechiu execută creanțele, din închisoare

Foarte interesant de urmărit este cine sunt cei care ar putea să execute creanțele celor din PDL și PSD. În cazul PDL, firma D.A. Comunication & Media SRL a deschis un dosar în instanță în vederea recuperării sumei de bani pe care cei din PDL o datorează către jurnalistul Evz, Dan Andronic.

La sfârșitul lunii februarie a anului 2014 compania D.A. Comunication & Media SRL, controlată de Dan Andronic, i-a chemat pe cei din PDL în justiție în vederea recuperării banilor datorați de democrat-liberali pentru serviciile oferite (vezi dosarul aici).

Contact de PSnews, jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic a precizat că a dat în judecată PDL pentru recuperarea unei sume de bani, dar nu cunoaște cu exactitate care ar fi cuantumul acesteia.

În piața politică este de notorietate faptul că  Dan Andronic a fost consultantul politic și pentru cei din PNL și s-a confruntat cu aceeași situație, fiind sărit de la plată de către liberali. Andronic a apelat apoi în 2009 la instanța judecătorească pentru a recupera o sumă de aproximativ 160.000 de euro. (vezi dosarul aici)

Nici PSD nu scapă de ”atenția” creditorilor. După ce au prestat diferite servicii, nu mai puțin de 10 companii au decis, în ultima perioadă, să îi cheme în instanță pe social democrați.

Printre creditorii PSD, regăsim câteva companii necunoscute publicului larg, dar și pe o anume CATIUȘA POPOVICI, cea care alături de Bogdan Popovici  deține firma BOGRAVE Advertising SRL.  Aceștia au de recuperat de la social- democrații nu mai puțin de 157.722 lei, potrivit unor informații de presă. (vezi dosarul aici)

De altfel, despre această firmă, jurnaliștii de la ziuanews.ro au precizat în anul 2013  că este una extrem de apropiată de ”liberalul” Dan Mihalache, fost apropiat al lui Crin Antonescu, convertit de curând la iohannism. Potrivit celor de la ziuanews.ro, Dan Mihalache, în perioada în care era secretar general adjunct al Senatului, făcea ”valuri” pentru a obține un spațiu de 60 de metri pătrați chiar în incinta parlamentului pentru a fi amenajat un magazin de suveniruri.
Trebuie precizat că firma bucureșteană pentru care facea presiuni ”liberalul” Dan Mihalache a mai avut ceva afaceri și contracte cu Palatul Parlamentului. La începutul anului 2013, Camera Deputaților a achiziționat 500 de insigne noi, pentru cei 412 deputați validați în legislatura 2012-2016, prin «cumpărare directă» de la firma SC Bograve Advertising SRL, pe care a plătit 31.000 de lei, respectiv 62 de lei pe bucată. Achiziționarea acestor insigne s-a făcut prin cumpărare directă de la firma controlată de Bogdan și Catiușa Popovici.

O altă companie care i-a chemat în urmă cu doi ani în instanță pe social democrați, somându-i la plata datoriilor, este SC CASA MEDIA PRESS SRL (vezi dosarul), companie controlată conform informațiilor de presă, până în 2011, de către actualul purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta, Gabriela Vrânceanu Firea. SC CASA MEDIA PRESS SRL este o companie fondată de fiicele lui Dan Voiculescu în 2006, care au trecut ulterior sub coordonarea actualului senator PSD, Gabriela Firea, fiind în același timp partea a trustului Intact. De precizat ar fi că în luna februarie a anului 2014, această companie a fost băgată în insolvență. (vezi dosarul aici )

Un alt nume greu printre creditorii PSD, care, tot în 2012 i-a chemat pe social democrați în instanță, este SC TECH SAFETY SRL, firmă care aparent nu ne spune nimic. Totuși, procurorii DNA par să cunoască mult mai bine activitatea celor de la SC TECH SAFETY SRL. ” În perioada 2004-2005, la nivelul Electrica SA s-au efectuat achiziții de echipament de protecție și echipament de lucru de la un singur furnizor, respectiv SC Tech Safety SA Tg. Jiu, în cantități nejustificat de mari și la prețuri supraevaluate, toate acestea cu încălcarea prevederilor OUG 60/2001 (privind achizițiile publice) (…) În perioada august 2004 — februarie 2005, în calitate de director general al SC Electrica SA, suspectul Coroiu, împreună cu suspectul Chivulescu, a dispus funcționarilor subordonați efectuarea de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru de la SC Tech Safety SA, fără a exista necesitatea acestor achiziții, cu încălcarea prevederile OUG 60/ 2001 și a regulamentelor interne. În acest sens, a dispus cumpărarea de produse la prețuri supraevaluate (fiind încheiate 77 contracte) și totodată a dispus plăți — prin semnarea a 48 de ordine de plată — către furnizorul Tech Safety SA, prin aceasta cauzându-se SC Servicii Energetice Moldova (ca succesor în drepturi și obligații al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) un prejudiciu evaluat la aproape 5,3 milioane lei, echivalent cu aproximativ 1,4 milioane euro”, susțin procurorii DNA în luna iunie a anului 2014. (Vezi dosarul aici)

OCEAN ZONE ENERGY LTD, un offshore cipriot, este un alt creditor care bate la ușa celor din PSD, sau de fapt o să bată foarte curând. Conform unor informații de presă, PSD datorează acestei companii peste 1,8 milioane de lei noi, dar printr-un document semnat de către reprezentanții acestei firme și PSD s-a decis ca social- democrații să fie păsuiți până în 2015. Pentru corectitudinea informațiilor, datoria era de fapt către o firmă numită Tipart Group SRL, care a fost cesionată în 2010 către offshore-ul cipriot. Foarte interesant de remarcat ar fi că Petrică Paraschiv, cel care a fondat Tipart Group SRL a fost numit în 2009, cu susținerea PSD, șef al Agenției Naționale a Locuințelor (ANL). Interesant, nu? (Vezi dosarul din instanță în care PSD este somat să plătească datoria către OCEAN ZONE ENERGY LTD.)

Care mai sunt companiile care i-au chemat pe cei din PSD în instanța, în ultimii doi ani, pentru recuperarea datoriilor și ce sume au de recuperat acestea:

  1. SC MEHLER TEXNOLOGIES SRL (vezi dosarul din instanță)- 843.104 lei
  2. MY WEB CONTRACT- (vezi dosarul din instanță) 700.000 lei
  3. LEYKOM IMPORT EXPORT (vezi dosarul)- 640.000 lei
  4. SC IMPRESSION GRAPHICS ROMÂNIA S.R.L.- (vezi dosarul)

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: