ANALIZĂ USR-iștii politizează școlile. Cazul Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, Sursa: Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a pierdut încrederea cetățenilor și a trecut la o campanie disperată pentru a încerca să-și salveze mandatul. Primarul USR este contestat tot mai mult de cetățeni, după 4 ani în care  nu a realizat niciun proiect important. Disperarea îi împinge pe USR-iști dincolo de limitele legii, iar Radu Mihaiu calcă pe urmele colegilor săi din partid, care au deja dosare penale.

Campanie electorală în școli

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministrul Muncii, a demonstrat că Radu Mihaiu trimite diverse „colaboratoare” în școlile din Sectorul 2 pentru a face propagandă electorală. Vasilcoiu precizează că aceste „colaboratoare” ale primarului USR promit „noi locuri de joacă” și îi îndeamnă pe copii să aleagă numele politicienilor „în funcție de un animal”.

Primarul Radu Mihaiu se folosește, după cum arată Vasilcoiu, de Asociația Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT) pentru un program de „Ora de educație rutieră”.

„Încă primarul sectorului 2 trimite diverse colaboratoare prin școlile din sector, care le spun copiilor ba că prin “mărinimia” sa, fix în campanie electorală, le va face locuri de joacă la școală și ei trebuie doar să le aleagă numele, în funcție de un animal, completând chestionare, ba că trimite Poliția Locală să le facă educație preventivă! Alo, autoritățile competente, asta se cheamă campanie electorală mascată în școală, fapt interzis prin lege!” scrie secretarul de stat.

Ministerul Educației a avertizat inspectoratele școlare că este interzisă orice campanie electorală în școli. Printre evenimentele interzise de Minister se numără:

„implicarea elevilor, în timpul programului școlar, în orice tip de activitate cu caracter politic, participarea elevilor la concursuri/competiții sportive, artistice etc.”.

Dacă elevii din școlile din Sectorul 2 sunt puși să aleagă numele unor candidați la alegeri, după cum precizează Cristian Vasilcoiu, atunci Asociația EDIT și școlile încalcă legislația și se implică în campanie electorală pentru primarul Radu Mihaiu. De asemenea, nici asociația, nici profesorii nu au voie să se implice în nicio discuție cu caracter politic și în nicio activitate cu caracter politic. Ori a promite că vor fi construite noi locuri de joacă, depășește din nou limitele legii.

Simpatizanți și membri USR, la conducerea Asociației EDIT

Asociația EDIT, care de câțiva ani colaborează cu primăria lui Radu Mihaiu, este condusă de Liviu Zorilă. În 2020, pe rețelele de socializare, Liviu Zorilă făcea campanie electorală pentru un candidat USR la Consiliul Local Sector 3, potrivit imaginii de mai jos.

Vicepreședintele Asociației EDIT este Ion Arseni, membru USR Sector 3. În 2020, Ion Arseni apărea pe o listă care contesta conducerea lui Dan Barna. De asemenea, Arseni face parte din grupul Comunitatea USR Sector 3, pe Facebook (foto mai jos).

Legăturile dintre Asociația EDIT și USR sunt unele evidente. Asociația nu poate fi imparțială atât timp cât este condusă de membri și simpatizanți USR. Primarul Radu Mihaiu apelează la apropiații săi ONG-iști pentru a se promova în școlile din Sectorul 2, cu o campanie murdară și disperată.

USR-iștii politizează școlile și inventează diverse programe, controlate de apropiații lor, pentru a-i convinge pe tineri să-i voteze. Campania în școli are efect atât asupra părinților, care pot fi manipulați să voteze un anumit candidat.

Radu Mihaiu, un mandat dezastruos

Radu Mihaiu este cel mai criticat primar de sector, provocând furia cetățenilor de fiecare dată. Oamenii din Sectorul 2 s-au săturat de mizerie și lipsa investițiilor. USR-istul a început să-și facă video-uri în campania electorală, însă cetățenii scot la iveală toate problemele pe care primăria nu le-a rezolvat.

Cetățenii din Sectorul 2 sunt tot mai furioși cu primarul USR. Aceștia îl critică de fiecare dată pe rețelele de socializare, iar echipa de comunicare a primarului elimină multe comentarii. Totuși, primarul primește atât de multe comentarii negative încât echipa lui nici nu mai poate ține pasul cu acestea. Cetățenii se plâng pe pagina primarului, dar USR-istul ignoră problemele acestora, nici măcar nu le răspunde.

În campania electorală din 2024, Radu Mihaiu promite aceleași lucruri pe care le-a promis și în 2020. Acesta spune că va reface Pasajul Obor, după ce primăria a făcut lucrări în ultimii 2 ani, dar acestea au fost un eșec și Mihaiu a risipit banii cetățenilor. Acum vrea să facă din nou lucrări la lucrările deja făcute.

Tot după 4 ani de mandat, promite că va asfalta străzile din cartierul Fabrica de Glucoză. Cetățenii remarcă faptul că Radu Mihaiu, în 2020, promitea că primăria va construi acele drumuri, deși primăria nu era proprietara acelor terenuri. În 2024, Radu Mihaiu le transmite cetățenilor că primăria le va construi, însă doar dacă plătesc dezvoltatorii imobiliari din zonă.

Pe 9 iunie 2024, Radu Mihaiu va candida pentru al doilea mandat de primar în Sectorul 2, cu Alianța Dreapta Unită, și va lupta cu Rareș Hopincă, susținut de PSD și PNL.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL