UPDATE Percheziții DNA de amploare. Greu al PNL suspectat de corupție/ Deputat, suspect în același dosar

După ce mai mulți lideri marcanți ai PNL au fost reținuți de procurorii DNA, precum Horea Uioreanu sau Romeo Stavarache, un nou lider important am PNL este vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție.

UPDATE:  Deputatul PC, Ion Diniță ar fi și el suspect în același dosar.

Percheziții de amploare se desfășoară chiar în acest moment la sediul Consiliului Județean Brașov, dar și la locuința șefului CJ Brașov, Aristotel Căncescu (PNL).

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. În cursul dimineții de 06 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în municipiul Brașov și localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

În jurul acestui planează suspiciuni de corupție și luare de mită și respectiv nereguli în atribuirea unor licitații publice, informează Antena3.

Căncescu este unul dintre cei mai importanți lideri din teritoriu ai PNL.

Este vizat de procurorii DNA și vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Popa.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecţi şi martori în această cauză.

Aristotel Căncescu este preşedintele al CJ Braşov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Braşov, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL