Românii conduc în topul achizițiilor de smartphone-uri online

Un studiu realizat de compania de cercetare de piață GfK în România, Belgia, Marea Britanie și Rusia arată că românii sunt cei mai activi cumpărători de smartphone-uri online. În același timp, românii ocupă primul loc și la timpul petrecut online în scopul achiziționării unui astfel de produs.

Conform studiului în cauză, un procent de 55% dintre românii care caută informații online despre produsele smartphone, ajung, în cele din urmă, să și achiziționeze unul. Următorii în clasament sunt britanicii, care își cumpără smartphone-uri online în proporție de 42,5% și belgienii, 32%. Ultimii în acest clasament sunt rușii, care achiziționează telefoane inteligente în proporție de doar 19%.

Tot românii conduc și în clasamentul timpului alocat pentru cumpărarea unui smartphone. În medie, un român consultă un număr de opt site-uri, navigând între 7 și 8 minute pe fiecare dintre acestea, înainte de a-și achiziționa un smartphone. Britanicii se află și ei la același nivel, fiind urmați de belgieni, care consultă mult mai multe site-uri, 21 la număr, însă petrec mult mai puțin timp pe fiecare dintre ele, aproximativ 2 minute și jumătate. Ruși sunt cel mai puțin interesați de navigarea online pentru a se hotărî să achiziționeze un smartphone. 7 site-uri verifică, în medie, un rus, pentru 3,4 minute, înaintea cumpărării unui astfel de produs.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: