Finanțele elimină deducerea TVA de către o persoană impozabilă pentru facturile emise pe numele salariaților săi

Sursa foto: Ministerul Finanţelor

Prevederile referitoare la deducerea TVA de către o persoană impozabilă pentru facturile emise pe numele salariaților săi vor fi eliminate, potrivit unui proiect de modificare a normelor metodologice ale Codului fiscal, pregătit de către Ministerul Finanțelor. Măsura este necesară în vederea corelării cu dispozițiile Codul fiscal, potrivit cărora pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să dețină o factură care să conțină denumirea/numele și adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor și codul de înregistrare în scopuri de TVA/codul de identificare fiscală al beneficiarului, cât și cu noul cadru legal privind obligativitatea transmiterii facturii electronice prin sistemul e-Factura.

De asemenea, proiectul aduce și unele modificări tehnice vizând accizele, inclusiv pentru marcarea produselor care conțin tutun, destinate inhalării fără ardere.

Modificări vizând TVA

În prezent, la pct. 69 alin. (7) din Normele metodologice se prevede că o persoană impozabilă poate deduce TVA pentru facturile emise pe numele salariaților săi, aflați în deplasare în interesul serviciului, pentru transport sau cazare în hoteluri ori în alte unități similare, dacă sunt însoțite de decontul de deplasare. Aceleași prevederi se aplică și în cazul personalului pus la dispoziție de o altă persoană impozabilă sau pentru administratorii unei societăți.

Se propune abrogarea prevederilor pct. 69 alin. (7) din Normele metodologice referitoare la deducerea TVA de către o persoană impozabilă pentru facturile emise pe numele salariaților săi, având în vedere dispozițiile art. 299 din Codul fiscal, potrivit cărora pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să dețină o factură emisă în conformitate cu prevederile art. 319, respectiv factura trebuie să conțină denumirea/numele și adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum și codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală al beneficiarului. Dispozițiile actuale ale pct. 69 alin. (7) din norme care permiteau deducerea TVA pe baza facturilor emise pe numele salariaților în anumite condiții nu mai pot fi menținute în contextul noului cadru legal privind obligativitatea transmiterii facturii electronice prin sistemul e-Factura.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL