IGSU: 1.470 intervenţii în ultimele 24 de ore, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut

Pompieri
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au avut, în ultimele 24 de ore, 1.470 de intervenţii, numărul fiind în creştere cu aproximativ 7% faţă de perioada similară a anului trecut. În Bucureşti, un incendiu izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată a cuprins un apartament situat la etajul 12 al unui bloc. O persoană a fost găsită carbonizată în locuinţă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de urgenţă (IGSU), în Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.100 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

”În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situaţii pentru protecţia comunităţilor”, arată, duminică, sursa citată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL